Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση στη συζήτηση για τους δασμούς

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την «απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο» πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί και τα συγκρουόμενα συμφέροντα των μονοπωλίων μεγάλα: Υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που δεν βρίσκουν κερδοφόρα διέξοδο, ασθμαίνουσα ανάκαμψη, καπιταλιστικές οικονομίες που αλληλοδιαπλέκονται με ανακατατάξεις ισχύος.

Οι ημιτελείς συμφωνίες του κεφαλαίου, όπως η Διατλαντική ΕΕ - ΗΠΑ, η Διειρηνική ΤPP, του Παρισιού για το κλίμα, φανερώνουν τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ - Κίνας - Ρωσίας κι ΕΕ με τα ιδιαίτερα συμφέροντα Γερμανίας - Γαλλίας. Στις θυσίες που έπρεπε να καταβάλουν οι άγρια εκμεταλλευόμενοι εργάτες ουδέποτε διαφώνησαν. Στη μοιρασιά της λείας από αυτήν την εκμετάλλευση δεν τα βρήκαν. Οι δασμοί, που όλοι ξορκίζουν και τελικά επιβάλλει καθένας στον ανταγωνιστή του για λογαριασμό των συμφερόντων της κερδοφορίας των δικών του ομίλων, είναι ένα ακόμη εργαλείο των αστικών κρατών, με ζημιωμένους τους εργαζόμενους.

Δεν είναι απλά πόλεμος, ούτε μόνο εμπορικός, έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν γιατρεύεται, δεν εξανθρωπίζεται. Οσο τα αδιέξοδά του μεγαλώνουν, οι λαοί με την ταξική πάλη τους να μη δεχτούν να γίνουν θύματα στο βωμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ