Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αύριο οι εκπαιδευτικοί

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή 16 Μάρτη, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα θα τα κερδίσουμε μόνο μέσα από τον αγώνα μας», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία (με τρίωρες στάσεις από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και από τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών) και στην πανελλαδική συγκέντρωση. Για να διεκδικήσουν μόνιμοι και αναπληρωτές μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών - καμία απόλυση συμβασιούχου, εξίσωση τώρα των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους και μέτρα στήριξής τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, τη Δευτέρα έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων και εκλεγμένων συνδικαλιστών από ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία της ΔΟΕ, στην οποία συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι «Σωκράτης», «Σεφέρης», Χαϊδαρίου, «Θουκυδίδης», «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Γληνός», η ΕΛΜΕ Γ' Αθήνας και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί νέα αγωνιστική απάντηση στην πολιτική του υπουργείου, που στο δρόμο των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έμεινε σε γενικόλογες υποσχέσεις για διορισμούς και κριτήρια, ενώ επίσημα απέρριψε το φλέγον αίτημα για την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.

Τονίστηκε επίσης ότι η απεργία στις 16 Μάρτη πρέπει να είναι καθολική απάντηση όλων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Παιδεία (νέες δομές, νέο Λύκειο), η κοινή διεκδίκηση για μόνιμους διορισμούς που δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους, αλλά και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, τη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Στην αυριανή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών θα βρεθούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου, στο πλαίσιο και του πανελλαδικού συντονισμού φοιτητικών συλλόγων για το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, καθώς και οι σύλλογοι Νέων Φοιτητικών Εστιών Πολυτεχνείου (ΝΦΕΕΜΠ), Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (ΦΕΑ), που με κοινό ψήφισμά τους διαμαρτύρονται συνολικότερα για τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ενώνουν τη φωνή τους με τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ