Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Διαβουλεύσεις και εξελίξεις στη «σκιά» της FIFA

Στον απόηχο των αντιδράσεων για την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος επ' αόριστον, αλλά και εν αναμονή της άφιξης των κλιμακίων των FIFA - UEFA, κινούνται οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα έγιναν στον διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα. Την ίδια στιγμή, με γραπτή του δήλωση, στην οποία ζητά συγγνώμη για την είσοδό του στο αγωνιστικό χώρο της Τούμπας την Κυριακή, έκανε την επανεμφάνισή του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ενώ τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα που θα επιληφθούν της υπόθεσης άρχισαν να πιάνουν δουλειά.

FIFA - UEFA: Ερχονται και απειλούν

Το γεγονός της σημερινής ημέρας είναι η άφιξη στην Αθήνα του κλιμακίου των εκπρόσωπων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (UEFA), για να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, οι δύο οργανισμοί φέρονται αποφασισμένοι να παρέμβουν στις εξελίξεις, έχοντας και τώρα στις «βαλίτσες» τους την απειλή αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Θυμίζουμε πάντως ότι FIFA και UEFA παρενέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το 2015, κυρίως στο κομμάτι της αυστηροποίησης των ποινών, κάτι όμως που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, κάθε άλλο παρά απέτρεψε φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Τούμπα. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τη συμβολή και τις ευθύνες των FIFA και UEFA στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αποτελεί τη βασική αιτία των φαινομένων βίας.

Γ. Βασιλειάδης: Συνάντηση με ΕΠΟ και Super League

Την ίδια στιγμή, για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αναζητεί τη «λύση» του προβλήματος στις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και διοικούντες των ΠΑΕ, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, έπειτα από τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και τους Γιώργο Στράτο και Βασίλη Γκαγκάτση, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Super League αντίστοιχα. Οι διοικούντες της Λίγκας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, η οποία όπως τόνισαν αποτελεί πλήγμα για τις άλλες ΠΑΕ, ενώ δημιουργεί και πρόβλημα με τις ημερομηνίες σε περίπτωση επανεκκίνησης.

Από πλευράς υφυπουργού, για το επόμενο τριήμερο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τα μέλη της Λίγκας, οι οποίες θα γίνουν σε δόσεις. Αρχικά σήμερα με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα, αύριο με Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, και την Παρασκευή με την Κέρκυρα, ενώ εκκρεμεί αυτή με τον Πλατανιά. Το πρόγραμμα συναντήσεων του υφυπουργού με τις ΠΑΕ δεν περιλαμβάνει προς το παρόν «ραντεβού» με τους λεγόμενους 4 ισχυρούς (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πραγματοποίησή του σε δεύτερη φάση την ερχόμενη βδομάδα.

Ξεκίνησε ο εισαγγελέας, ακολουθούν οι κλήσεις

Η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης άνοιξε χτες το «χορό» της δικαστικής διαδικασίας για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι, μετά την παραλαβή της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία. Ανάμεσα στα όσα τίθενται υπό διερεύνηση φέρεται να είναι και το γεγονός ότι παρά την παρουσία εισαγγελέα στο γήπεδο και την εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις από τις 19.15 το απόγευμα να τηρηθεί απαρέγκλιτα το αυτόφωρο για την όποια παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας, δεν τηρήθηκε κάτι τέτοιο μετά την είσοδο των διοικούντων του ΠΑΟΚ αλλά και των υπολοίπων στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται επίσης να έχουν κληθεί σε απολογία οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

ΠΑΟΚ: Γραπτή συγγνώμη από τον Ι. Σαββίδη

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη μετά τα γεγονότα της Τούμπας ήρθε χτες το μεσημέρι μέσω γραπτής δήλωσής του. Σ' αυτήν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων ζήτησε συγγνώμη για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αναγνωρίζοντας πως δεν είχε τέτοιο δικαίωμα, ενώ έκανε λόγο για «τελείως άρρωστο ποδοσφαιρικό κατεστημένο», κατά του οποίου «αγωνίζεται». Εξάλλου, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) ανακοίνωσε ότι αποβάλλει από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ, εξαιτίας του περιστατικού με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και του γεγονότος ότι έφερε όπλο.

Καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed»

Μετά τον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), με δελτίο Τύπου και το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» καταδικάζει την επίθεση από στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον δημοσιογράφο του «Novasports», Ε. Βογιατζάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο, «ερωτηματικά αφήνει και η στάση της Αστυνομίας κατά το συμβάν». Καταλήγοντας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Ομιλο «Forthnet - Nova» καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος γύρος όξυνσης της κόντρας με τη Super League 1(2022-09-28 00:00:00.0)
Η στυγνή πραγματικότητα του ποδοσφαίρου των επιχειρηματιών(2020-02-01 00:00:00.0)
«Ακυρο» στις προσφυγές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ(2018-03-29 00:00:00.0)
Και επίσημα ξανά στη σέντρα(2018-03-28 00:00:00.0)
Επικίνδυνη όξυνση της κόντρας συμφερόντων(2018-03-13 00:00:00.0)
Κορύφωση των εξελίξεων και αποκαλύψεις(2016-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ