Σάββατο 10 Μάρτη 2018 - Κυριακή 11 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Το Σάββατο 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟΒ στον κλάδο του Φαρμάκου Αττικής διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ. Ενας αιώνας αγώνων και θυσιών, αταλάντευτα στον επαναστατικό δρόμο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση στον πολυχώρο δημιουργίας «Μικρόβιο» στην Καλαμάτα (Φαρών και Παπατσώνη), με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ, 100 χρόνια αγώνας για τη χειραφέτηση της γυναίκας». Θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 16 Μάρτη και το Σάββατο 17 Μάρτη, οι Οργανώσεις Νέας Ιωνίας Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Ιωνίας διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής στους 22 αγωνιστές του Μπλόκου της Καλογρέζας (15 Μάρτη 1944). Την Παρασκευή 16 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Παναιτώλιο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή της εργατικής τάξης στη δράση του ΕΑΜ - Τα μπλόκα των Γερμανών». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Σάββατο 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., από την πλατεία Αναπήρων Καλογρέζας, θα ξεκινήσει πορεία τιμής και μνήμης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Μπλόκου.

Οι Οργανώσεις Φούρνων - Ικαρίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι στην Κατοχή και στον Εμφύλιο: Την Τετάρτη 14 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα στο Μάραθο, και την Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα στο Γλαρέδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ