Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής εκτός Εστίας

Κινητοποίηση την Τρίτη 13 Μάρτη στη διοίκηση

Τη διοίκηση της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας που επιχειρεί να εκτοπίσει από τα δωμάτιά τους μια σειρά από οικότροφους σπουδαστές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας, που παράλληλα οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην «ξεσπιτωθεί» κανένας σπουδαστής.

Οπως εξηγεί ο Σύλλογος σχετικά με τους σπουδαστές που απειλούνται με έξωση: «Πρόκειται για παιδιά με μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δεν έγιναν δεκτά στην αρχή της χρονιάς, επειδή έχασαν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων ή λόγω του εξαμήνου σπουδών τους! Μετά από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Οικοτρόφων έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους και μένουν κανονικά στην Εστία με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης εδώ και 5 μήνες!

Πέντε μήνες μετά, η διεύθυνση της Εστίας σε ρόλο σερίφη, τους χαρακτηρίζει "καταληψίες" και τους πετάει έξω από τα δωμάτια! Ζητάει από τους οικότροφους να περάσουν από ανάκριση και ΟΣΟΙ δεν εμφανιστούν απειλεί ότι θα μπει στα δωμάτιά τους, θα πετάξει έξω ό,τι βρει και θα αλλάξει την κλειδαριά»!

Ο Σύλλογος θέτει μια σειρά από ερωτήματα για το τι εξυπηρετούν αυτές οι κινήσεις της διοίκησης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι την ίδια στιγμή που συμβαίνουν τα παραπάνω υπάρχουν στην Εστία δωμάτια για 100 περίπου σπουδαστές. Επισημαίνει, ακόμα, τα προβλήματα συντήρησης της Εστίας που είχαν πρόσφατα ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός σπουδαστή και θέτει το ερώτημα: «Ποιος σπουδαστής θα δεχόταν να μείνει σε τέτοια Εστία αν είχε την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει σπίτι;».

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Σύλλογος απαντά:

«Δεν θα τους παραδώσουμε το σπίτι μας! Αν τολμήσουν να πετάξουν οποιονδήποτε έξω από την Εστία θα βρουν μπροστά τους την αντίδραση όλων των εστιακών!

Απαιτούμε:

  • Κανένας σπουδαστής να μη μείνει έξω από την Εστία!
  • Να ανοίξουν οι αιτήσεις ξανά για να γεμίσουν τώρα όλα τα δωμάτια της Εστίας.
  • Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα δωμάτια για όλους όσοι έχουν ανάγκη απαιτούμε την επινοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για να μπορούν όλοι να σπουδάζουν χωρίς εμπόδια.
  • Πλήρη ανακαίνιση της Εστίας και μόνιμη συντήρηση. Ούτε ένα ευρώ να μη δοθεί από την τσέπη των σπουδαστών.
  • Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι που πλουτίζουν σε βάρος των αναγκών μας από την Εστία και το ΤΕΙ. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε φύλαξη και καθαριότητα.
  • Δημόσια και δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - σπουδές για όλους.

Καλούμε τους συλλόγους της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ, όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία των εργαζομένων, τους μαθητές όλο το λαό να σταθούν στο πλευρό μας. Το να απειλούνται σπουδαστές να μείνουν εκτός Εστίας είναι έγκλημα για κάθε σπουδαστή που μοχθεί να μάθει το αντικείμενό του, για κάθε γονιό που αγωνιά για το μέλλον του παιδιού του, για κάθε νέο που αγωνιά για το μέλλον του.

Τις επόμενες μέρες βρισκόμαστε σε επιφυλακή σε περίπτωση που επαναλάβουν την τακτική της εφόδου σε δωμάτια συμφοιτητών μας για να ετοιμάσουμε και τη δική μας απάντηση και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεσπιτωθεί κανείς!

Την Τρίτη 13/3 που έχει ορίσει η διοίκηση σαν μέρα συνάντησης με όσους σπουδαστές ξεσπιτώνει οργανώνουμε μαζική κινητοποίηση στις 10.30!

Δεν θα πάει κανείς μόνος του να διαπραγματευτεί για το αν θα φύγει ή θα μείνει από την Εστία! Η απάντησή μας είναι στο συλλογικό οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ