Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η πιθανή δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σ. Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, με νευροτοξικό παράγοντα, συνιστά «φρικτό και παράτολμο έγκλημα», δήλωσε χτες Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι διωκτικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών Αμπερ Ραντ δήλωσε πως ο πρώην κατάσκοπος επικοινωνεί με το περιβάλλον, παρότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

TEΛ ΑΒΙΒ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η ισραηλινή Βουλή ενέκρινε χτες, με 48 ψήφους υπέρ και 10 κατά, νομοσχέδιο που επιτρέπει στην αστυνομία να κρατά επ' αόριστον τις σορούς Παλαιστινίων, φερόμενων ως δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών. Παράλληλα εγκρίθηκε και άλλο νομοσχέδιο, που επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να αφαιρεί τη μόνιμη άδεια διαμονής σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αν «εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες». Το ίδιο 24ωρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συνεχίζοντας τις επαφές του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με την Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, δηλώνοντας ότι η υποστήριξη που προσφέρουν στο Ισραήλ τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ «μοιάζουν με τσουνάμι φρέσκου αέρα».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και «μπλακ άουτ» σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης προκάλεσε χτες το νέο κύμα σφοδρής χιονόπτωσης, που πλήττει το τελευταίο 48ωρο βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Οι επιθέσεις έγιναν στην περιοχή όπου βρίσκεται το γνωστό πάρκο Πράτερ, με περίπου μισή ώρα διαφορά. Στην πρώτη επίθεση θύματα είναι μια αυστριακή οικογένεια - η μητέρα, ο πατέρας και η 17χρονη κόρη τους - και στη συνέχεια μαχαιρώθηκε ένας 20χρονος Τσετσένος. Ενας 23χρονος ύποπτος φέρεται να ομολόγησε και τις δύο επιθέσεις, που αποδίδονται στην «κακή ψυχική του κατάσταση» και στον «εθισμό του στα ναρκωτικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ