Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανία θα ανταποκριθεί στην υπόθεση της μυστηριώδους ασθένειας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, «με στοιχεία και όχι με φήμες», δήλωσε χτες η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Αμπερ Ραντ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων COBRA. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ πληροφορίες της εφημερίδας «The Sun» ανέφεραν ότι σε βάρος του 66χρονου Ρώσου και της κόρης του χρησιμοποιήθηκε κάποιο είδος «νευροπαραλυτικής ουσίας».

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Νέο Πρόεδρο στη Σιέρα Λεόνε μεταξύ 16 υποψηφίων κλήθηκαν να διαλέξουν χτες χιλιάδες ψηφοφόροι στη δυτικοαφρικανική χώρα. Ως «φαβορί» προβάλλονταν οι υποψηφιότητες του Σαμούρα Καμάρα, που είχε επιλεχθεί από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ερνεστ Μπάι Κορόμα, και του Τζούλιους Μάαντα Μπίο, που είχε συμμετάσχει και χάσει στις προεδρικές εκλογές του 2012. Ωστόσο, πιθανός διαφαίνεται και δεύτερος εκλογικός γύρος στο τέλος του μήνα, καθώς είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει οποιοσδήποτε υποψήφιος να συγκεντρώσει το 55% των ψήφων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες άφησε χτες ανοικτή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε βάρος του οποίου εδώ και μήνες διενεργούνται ανακρίσεις και έρευνες για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Αφορμή φέρεται πως έδωσε η απειλή του υπουργού Οικονομίας Μοσέ Καχλόν πως το δεξιό κόμμα του Κulanu («Ολοι μας») θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού εφόσον δεν εγκριθεί το σχέδιο προϋπολογισμού τις επόμενες λίγες βδομάδες.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Το 700μελές νομοθετικό Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο αποφασίστηκε χτες να συγκληθεί (για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια) στις 30 Απρίλη στη Ραμάλα, για να συζητήσει πολιτικά θέματα και να αποφασίσει την πλήρωση θέσεων στο 18μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο που έχουν «χηρέψει» εξαιτίας βαριάς ασθένειας ή θανάτου παλιότερων μελών του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ