Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Κοινό κάλεσμα δράσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Μέρα κοινής δράσης η Δευτέρα 12 Μάρτη

Δεκαέξι Κομμουνιστικές Νεολαίες από όλο τον κόσμο συνυπογράφουν κοινό κάλεσμα για να γίνει η Δευτέρα 12 Μάρτη μέρα κοινής δράσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στους λαούς όλου του κόσμου, το συνεχιζόμενο έγκλημα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ, όπως και η διαχρονική στάση της ΕΕ, που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Αυτή η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν είναι μία τυχαία πράξη, αλλά εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό παρέμβασης των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους. Στόχο έχει την ακύρωση της λύσης της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για την οποία αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται παρέμβαση και δρομολογούνται ευνοϊκές εξελίξεις για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη ρευστή κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα μετά την ήττα του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία και στο πλαίσιο σφοδρών ανταγωνισμών που εκτυλίσσονται στην περιοχή.

Καταγγέλλουμε την καταστολή του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος, που με τη στήριξη των ΗΠΑ εντείνει τη βαρβαρότητα. Η δίκαιη αντίδραση του Παλαιστινιακού λαού στην απόφαση αυτή (σ.σ. των ΗΠΑ) αντιμετωπίζεται με δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς. Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως οι δύο έφηβοι που δολοφονήθηκαν αρχές του Γενάρη αλλά και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι, που διώκεται από ισραηλινό στρατοδικείο για την αντικατοχική της δράση. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλεύουν με θάρρος ενάντια στη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμά τους να ζουν στη δική τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.

Ο αγώνας που διεξάγεται στις χώρες μας ενάντια στην αδικία, τη φτώχεια, την καταπίεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αγώνας διεθνιστικός, αγώνας που εμπεριέχει την αλληλεγγύη με τον αγώνα των λαών ενάντια στην αδικία και την καταπίεση όπου Γης.

Καλούμε κάθε νέο και νέα στις χώρες μας να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού και να καταγγείλει τη νέα ένταση της βαρβαρότητας. Να καταδικάσει αποφασιστικά τον βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Καλούμε Κομμουνιστικές Νεολαίες, άλλες αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, μαζικές οργανώσεις νέων από όλο τον κόσμο, σε μέρα διεθνούς κοινής δράσης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, στις 12 Μάρτη. Συντονίζουμε τη δράση μας, με πολύμορφη δραστηριότητα, δίνουμε διεθνιστική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Απαιτούμε:

  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
  • Απαιτούμε την ακύρωση των πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών των κυβερνήσεων των χωρών μας με το Ισραήλ και την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από αυτές».

Μέχρι στιγμής, οι οργανώσεις που συνυπογράφουν το κοινό κάλεσμα είναι:

Κομμουνιστική Νεολαία Βολιβίας (JCB)

Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας (UJC)

Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, Γαλλία (UJC)

Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ)

Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ)

Νεολαία Κόμματος Εργατών, Ιρλανδία

Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (CJC)

Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ιταλία (FGC)

Νεολαία Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν

Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών Μεξικού (FJC)

Κομμουνιστική Νεολαία Πακιστάν

Ομοσπονδία Δημοκρατικών Φοιτητών Πακιστάν

Επαναστατική Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας (Μπολσεβίκοι), Ρωσία (RKSMb)

Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, Σερβία (SKOJ)

Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (TKG)

Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (KSM)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ