Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανείς εφησυχασμός! «Μυρίζουν μπαρούτι» οι ανταγωνισμοί σε Βαλκάνια και Αιγαίο

Δ. Κουτσούμπας: Το «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αφορά στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους στην περιοχή, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα

  • ΗΠΑ - ΝΑΤΟ έχουν «στοχεύσει» τη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται όχι μόνο στην «καρδιά» της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και σε σημείο κρίσιμο για τα αντικρουόμενα σχέδια μεταφοράς Ενέργειας, εμπορευμάτων. Γι' αυτό ο πρέσβης των ΗΠΑ αναγορεύει τη Θεσσαλονίκη σε «πύλη εισόδου» στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γι' αυτό «μαστορεύουν» σχέδια για νέες βάσεις, όπως στην Αλεξανδρούπολη.
  • Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ διαψεύδει την κυβέρνηση, που εφησυχάζει το λαό. Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια.
  • Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμιά συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια, γιατί αυτή θα γίνει για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δεν θα βάζει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, δεν θα διασφαλίζει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών, τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
  • Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να ηγηθεί της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.



ΣΕΛ.  12   -   14

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ