Τετάρτη 7 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τη διακίνηση του «Οδηγητή» - Συνεχίζουμε!

Μαζί με το φύλλο του Μάρτη κυκλοφορεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το Αρχείο του ΚΚΕ

Το «Μανιφέστο» που κυκλοφορεί μαζί με τον «Οδηγητή»
Το «Μανιφέστο» που κυκλοφορεί μαζί με τον «Οδηγητή»
Με ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε χιλιάδες νέους και νέες υποδέχτηκαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ το νέο φύλλο του «Οδηγητή». Θυμίζουμε ότι μαζί με τον «Οδηγητή» του Μάρτη κυκλοφορεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το Αρχείο του ΚΚΕ, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος», όπως αυτό εκδόθηκε το 1948, κατά την ηρωική πάλη του ΔΣΕ.

Η πρωτοβουλία για την ανατύπωση της συγκεκριμένης έκδοσης του «Μανιφέστου» γίνεται προς τιμήν των 170 χρόνων από την έκδοση του «Μανιφέστου» (1848) και προς τιμήν των 200 χρόνων από την γέννηση του Καρλ Μαρξ.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ με τον «Οδηγητή» στο χέρι συζητάνε με τους νέους και τις νέες τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ και την ανάγκη τώρα να οργανωθεί η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, ενάντια συνολικά στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πριν κυκλοφορήσει το φύλλο συζήτησαν και έθεσαν φιλόδοξους στόχους για τη διακίνηση του «Οδηγητή». Παράλληλα, προγραμμάτισαν έγκαιρα να φτάσει ο «Οδηγητής» σε όλα τα μέλη της ΚΝΕ, σε φίλους της Οργάνωσης ενώ μαζί με τη διακίνηση «χέρι με χέρι» σχεδίασαν τις εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας: Σχολεία, φροντιστήρια, στέκια νεολαίας, αμφιθέατρα, ΙΕΚ, χώρους δουλειάς.

Το καλό σχέδιο, η άμιλλα που μπαίνει μεταξύ των Οργανώσεων, το κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώνεται, ο καλός έλεγχος της δουλειάς με τον «Οδηγητή» ήδη έχει δώσει τα πρώτα αποτελέσματα.

Τις 3 πρώτες μέρες κυκλοφορίας πολλές Οργανώσεις διακίνησαν ήδη όσα φύλλα «Οδηγητή» διακίνησαν τον προηγούμενο μήνα, πολλές ΟΒ πριν την εξόρμηση συζήτησαν άρθρα του «Οδηγητή», ξεχώρισαν ποια άρθρα θα αξιοποιήσουν ιδιαίτερα στους χώρους τους, πολλοί είναι οι νέοι που προμηθεύονται τον «Οδηγητή» για πρώτη φορά, ενώ αρκετές Οργανώσεις αναπροσάρμοσαν ήδη προς τα πάνω τους στόχους τους.

Εξόρμηση Κλαδικών Οργανώσεων Αττικής
Εξόρμηση Κλαδικών Οργανώσεων Αττικής
«Πώς κατάφερναν σε αυτές τις συνθήκες και εκτύπωναν βιβλία;», «γιατί ήταν τόσο σημαντικό», «γιατί είναι τόσο σημαντικό έργο το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο"». Αυτά είναι μερικά από τα πρώτα ερωτήματα που έρχονται από τους φίλους της ΚΝΕ, τα οποία παίρνουν απάντηση από αντίστοιχο άρθρο που φιλοξενεί ο «Οδηγητής».

Πολλές Οργανώσεις της ΚΝΕ παράλληλα με την πανεξόρμηση του «Οδηγητή» σχεδιάζουν και ξεχωριστές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, όπως βιβλιοπαρουσιάσεις του «Μανιφέστου» ή άλλων έργων του Μαρξ, προβολές ταινιών, εκθέσεις βιβλίου κ.ά.

Το κλίμα ενθουσιασμού, τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα που υπάρχουν, ο καλός σχεδιασμός για να φτάσει ο «Οδηγητής» σε νέους χώρους νεολαίας μπορούν να αξιοποιηθούν για τη συνέχεια, για τη συνολική άνοδο της κυκλοφορίας του.


Διακίνηση από τις Οργανώσεις ΑΕΙ Αττικής
Διακίνηση από τις Οργανώσεις ΑΕΙ Αττικής
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ (2018-10-10 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό διακινείται ο «Οδηγητής» με την ειδική έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ (2017-12-06 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» (2017-12-05 00:00:00.0)
Την Τετάρτη 11 Γενάρη κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» (2017-01-05 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ τιμά τη μαχητική πορεία του «Οδηγητή» (2013-01-11 00:00:00.0)
Να γίνει και πάλι ανάρπαστος! (2008-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org