Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών

Υπεγράφη χτες η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα μετεγγραφών και αφορά αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Η ρύθμιση έρχεται μετά από την πίεση που δημιουργούν οι δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας να σπουδάσει τα παιδιά της σε άλλη πόλη, αφού η φοιτητική μέριμνα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, και μετά από κινητοποιήσεις που ανέδειξαν το ζήτημα.

Η Υπουργική Απόφαση αφορά αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές «που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου - φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος», όπως διατυπώνεται.

Προβλέπεται, επίσης, πως αν δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα στην Περιφερειακή Ενότητα φοίτησης του αδερφού του, ο φοιτητής μπορεί να μετεγγραφεί σε αντίστοιχο Τμήμα που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα της μόνιμης κατοικίας των γονέων του, ενώ αν δεν πληρούνται τα ανωτέρω κριτήρια, ορίζεται πως τα αδέρφια μπορούν να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχα Τμήματα που εδρεύουν σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση που το κατά κεφαλήν εισόδημα του φοιτητή και των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, τα αδέρφια φοιτητές μπορούν να μετεγγραφούν από κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ