Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σ' όλη την Ελλάδα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε πολλές ελληνικές πόλεις, συγκεκριμένα:

Στην Αμφισσα

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει η «Επιτροπή ενάντια στον πόλεμο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες» της Αμφισσας την Τρίτη, 9/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαού της πόλης. Οι 21 φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και αγωνιστικής ετοιμότητας στο λαό της Φωκίδας, για να αποκρουστούν οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί.

Στη Χαλκίδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η ΝΔΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι σπουδαστών του ΤΕΙ, οι Δήμοι Χαλκίδας και Ν. Αρτάκης, πολιτιστικοί φορείς κ.ά., με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, διοργανώνουν την Τρίτη, 9/10, στις 8μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου αντιπολεμική εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις, με θέμα: «Οχι στον πόλεμο - καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς». Συμμετέχουν οι Π. Καλογεράτος καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θ. Παπαρήγας δημοσιογράφος, Δ. Παπαχρήστος συγγραφές, Θ. Στοφορόπουλος πρέσβης επί τιμή, Ν. Τζοβλάς απόστρατος εκπρόσωπος της κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Στην Πρέβεζα

Η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Νομού Πρέβεζας διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση, την Τρίτη, 9 Οκτώβρη, στις 7.30μ.μ., μπροστά στο Θεοφάνειο. Στη συγκέντρωση καλούν οι παρακάτω φορείς: Επιτροπή Ειρήνης, Δήμος Πρέβεζας, Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων, Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΣ, ΝΔΕ, Σωματείο Συνταξιούχων, Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Στην Κεφαλονιά


Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και η Αντιπολεμική Επιτροπή, την Τρίτη 9 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Πάτρα

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη, 10 Οκτώβρη, στις 7.30μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Αντιπολεμική δράση τώρα». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Θανάσης Παφίλης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ο Θέμος Στοφορόπουλος πρέσβης επί τιμή. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργόπουλος.

Στη Νάουσα

Τα σωματεία, τους συλλόγους και γενικά όλο το λαό της Νάουσας που αντιτίθενται στον πόλεμο και στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας καλεί η Επιτροπή φορέων της Νάουσας να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 8μ.μ.

Στη Λήμνο

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν μια σειρά φορείς της Λήμνου την Τετάρτη, 10 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση υπογράφουν το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Επιτροπή Ειρήνης, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΜΕΑΣ Λήμνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΣΠΑΚΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λήμνου.

Στις Σέρρες

Αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών. Οι φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση είναι η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη νομού Σερρών, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Σερρών, το σωματείο οικοδόμων, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο μουσικών, το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΣ Σερρών, η ΠΕΑΕΑ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Στο Αίγιο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαύρας στο Αίγιο.

Στην Τρίπολη

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Τρίτη, 9/10, στις 7.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Επιτροπή ειρήνης, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Προοδευτική Συνεργασία, ο Σύνδεσμος καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ΠΕΑΕΑ Τρίπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπασιάκου, ο Παναρκαδικός Σύλλογος Οικοδόμων, το Σωματείο Οικοδόμων Γορτυνίας, ΛΕΜΟΤ, ο Σύλλογος Μηχανικών, η Ενωση Γονέων και αρκετοί ακόμα φορείς.

Στη Θεσσαλία

- Στη Λάρισα, αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτώβρη, στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς. Αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων και οργανώσεων του νομού.

- Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων - αντιπολεμική συναυλία διοργανώνει αύριο βράδυ η Νεανική Δράση για την Ειρήνη - ενώ και η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων του Βόλου αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και αντιπολεμικές συναυλίες, η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες.

Στην Κέρκυρα

Η αντιπολεμική κίνηση Κέρκυρας διοργανώνει την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Σορόκο, παγκερκυραϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο και καλεί τους Κερκυραίους να δυναμώσουν, με την παρουσία τους τη φωνή των λαών του κόσμου, απαιτώντας καμία εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σενάρια, καμία διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, κανέναν περιορισμό στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Στη Χίο

Μαζικοί φορείς και πολίτες της Χίου καλούν όλο το λαό του νησιού να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν, την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, στις 6.30μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Στον Αγ. Δημήτριο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στον πόλεμο την Πέμπτη, 11 Οκτώβρη, στις 6μ.μ., από το Νέο Τέρμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ