Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

«Μην ανησυχείτε, απλά ο γείτονάς μας είναι επιθετικός. Ο τουρκικός λαός έχει στο DNA του την κλεψιά, τις σφαγές και τους βιασμούς, αυτή είναι η ιστορία του».

Αυτό το ρατσιστικό δηλητήριο ήταν η απάντηση αξιωματικού στις ερωτήσεις μας που αφορούσαν τα περιστατικά στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση.

Φαντάροι από την Κύπρο

***

Στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΤΗΛ) στον Πύργο Ηλείας, ένας αξιωματικός αξιοποίησε τη θέση του για να κάνει «κήρυγμα» για τη Μακεδονία στην αναφορά. Δήλωσε προς τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους: Είδατε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Από αύριο να βγάλετε φωνούλα. Θα μάθετε όλοι να τραγουδάτε το «Μακεδονία ξακουστή...». Μάλιστα συνέχισε... όποιος αρνηθεί να το τραγουδήσει θα τον αφαλοκόψω!!!

Φαντάροι από ΣΕΤΤΗΛ, Πύργος Ηλείας

***

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα αποκρύπτουν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τα στελέχη του στρατού μάς μιλάνε για τα συλλαλητήρια... «διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα». Ολοι προσπαθούνε να μας εμπλέξουν σε επικίνδυνα σχέδια. Τους απαντάμε: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις εθνικιστικές κραυγές που θέλουνε να φωνάζουμε. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ο ελληνικός λαός, πόσο μάλλον οι φαντάροι, ξέρουμε την ιστορία μας, από τους Βαλκανικούς πολέμους, τον Α' ΠΠ και τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τι σημαίνει μεγαλοϊδεατισμός. Ξέρουμε τη νέα Μεγάλη Ιδέα, τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας». Ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι τσακωμένο με την ειρήνη. Ξέρουμε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γύρω λαούς. Κανένας στρατιώτης να μην παρασέρνεται από εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

«Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι

εσύ κοιτάς τα αρχαία σου τα κάλλη

και στις αρένες του κόσμου μάνα μου Ελλάς

το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς»

Φαντάροι από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΛΔ/ΣΔΙΕΠ) και τη Μεραρχία Υποστηρίξεως (ΛΣ/ΜΕΡΥΠ), στη Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ