Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να εναντιωθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας

Την εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«H αστική τάξη της Τουρκίας εντείνει την επιθετικότητά της με εισβολή και κατοχή εκτός από την Κύπρο και σε Ιράκ, Συρία, αμφισβητώντας σύνορα, κυριαρχικά δικαιώματα, τη Συνθήκη της Λοζάνης. Εμβολίζοντας ελληνικό σκάφος και προκαλώντας, με παρόντες στο Αιγαίο τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή της ΕΕ. Στην Κυπριακή ΑΟΖ επίσης προχωρά σε προκλήσεις για τον έλεγχο της Ενέργειας. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλων συμφερόντων γεννούν πολέμους και χύνεται το αίμα των λαών.

Μία η αλήθεια. Ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ προστάτευσαν και δεν θα προστατεύσουν ποτέ σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Βγήκαν ψεύτες όσοι προέβλεπαν ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία επειδή έχουν μπίζνες στην περιοχή θα τραβούσαν το αυτί της Τουρκίας. Χλιαρές εκκλήσεις και παραινέσεις υπαγορεύουν τα συμφέροντά τους.

Οι λαοί να μη χύσουν το αίμα τους, να μην πιουν το δηλητήριο του εθνικισμού για τα συμφέροντα των ομίλων. Καμιά αλλαγή συνόρων. Ο ελληνικός λαός να εναντιωθεί σθεναρά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΝΑΤΟ, αστικών δυνάμεων, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την εμπλοκή της Ελλάδας».

Οργανο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων το Δικαστήριο της Χάγης

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το «Εργο και την παρακαταθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, υπογραμμίζοντας:

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με κύρια ενασχόληση τη Γιουγκοσλαβία, μια παρακαταθήκη αφήνει: Αθώωση των εγκλημάτων ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης που, υποδαυλίζοντας εθνικισμούς, αλυτρωτισμούς, βομβαρδίζοντας αμάχους, διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, επαναχάραξαν σύνορα, έστησαν κράτη, χρήσιμα προτεκτοράτα σήμερα στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία - Κίνα που κάνουν πάλι τα Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη.

Αυτός ο μηχανισμός καταδίκασε σαν έγκλημα πολέμου την αντίσταση στη διάλυση της χώρας, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας.

Το δικαστήριο αυτό - με προφάσεις - απέρριψε αναγνώριση της ναζιστικής σφαγής του Διστόμου στην Ελλάδα. Τέτοια δικαιοσύνη.

Αλά καρτ, διατεταγμένη από τους ιμπεριαλιστές, όργανο υλοποίησης, νομιμοποίησης των σχεδίων τους, παρεμβαίνοντας εξ ορισμού στην επαναχάραξη συνόρων.

ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση και το δικαστήριό τους δεν σημαίνουν ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα όπως διαλαλεί ο σημαιοφόρος τους στα Βαλκάνια, ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ και συμφωνούν οι εθνικιστές. Αλλά πόλεμο, αλλαγή συνόρων, αίμα λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αυτό βροντοφώναξε χτες (σ.σ. προχτές) ο λαός της Αθήνας, μεθαύριο της Θεσσαλονίκης μετά από κάλεσμα του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ