Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί

Ορκίστηκαν χτες οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά τις περιορισμένες αλλαγές προσώπων που έκανε την Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας. Η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης έγινε με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, και του πρωθυπουργού.

Υπερασπιζόμενοι με σθένος την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και υπηρέτησαν και οι ίδιοι παρέδωσαν τα χαρτοφυλάκιά τους η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της και έως χτες υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου. Η πρώτη συνέστησε να συνεχιστεί το έργο της ανακύκλωσης της ανεργίας με προγράμματα που μοιράζουν χρήμα στην εργοδοσία και μια θέση εργασίας με ημερομηνία λήξης σε δύο και τρεις ανέργους, ενώ ο δεύτερος αναλώθηκε σε κομπασμούς όπως ότι έβλεπε κατά μέσο όρο 4-5 ξένους και εγχώριους επενδυτές ημερησίως. Αμφότεροι δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Με αφορμή τον ανασχηματισμό ξέσπασε νέος κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης που επικεντρώθηκε κυρίως στο πρόσωπο του Φ. Κουβέλη και στα όσα καυστικά παλαιότερα είχε δηλώσει για τον Π. Καμμένο και τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Πάντως, οι αβρότητες περίσσεψαν κατά την υποδοχή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σήμερα, Παρασκευή θα γίνει η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο αναλαμβάνει ο Δ. Βίτσας από τον Γ. Μουζάλα που αντικαταστάθηκε για λόγους υγείας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org