Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση ανάκληση όλων των διώξεων σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας

Την ανάκληση όλων των διώξεων κατά του ΚΚ Πολωνίας, των μελών και των στελεχών του, απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, καταγγέλλοντας τον αντικομμουνισμό ΕΕ και πολωνικής κυβέρνησης. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στην ΕΕ και την κυβέρνηση της Πολωνίας οξύνονται, με πρόσχημα τη Δικαιοσύνη. Πίσω βέβαια κρύβονται μεγάλα συμφέροντα. Την ίδια ακριβώς ώρα όλοι αυτοί δεν λένε κουβέντα ότι αύριο (σ.σ. χτες) 1η Μάρτη σύρονται και πάλι στα δικαστήρια το ΚΚ Πολωνίας και τα στελέχη του, με την κατηγορία της "προπαγάνδας της κομμουνιστικής ιδεολογίας" στην εφημερίδα "Brzask" και στην ιστοσελίδα του, με απειλές για φυλάκιση 2 ετών. Προφανώς στον αντικομμουνισμό ΕΕ και πολωνική κυβέρνηση τα βρίσκουν και συμφωνούν.

Καταδικάζουμε τα αντικομμουνιστικά μέτρα και διώξεις, τις απαγορεύσεις των κομμουνιστικών συμβόλων και της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδεών. Καταγγέλλουμε ότι την ίδια ώρα συνιστά μέγιστη πρόκληση η απόδοση τιμών στους συνεργάτες των ναζί και η εξίσωση του τέρατος του φασισμού, που είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, με τον κομμουνισμό.

Απαιτούμε: Αμεση ανάκληση όλων των διώξεων σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, των μελών και των στελεχών του. Η κατάπνιξη της ιστορικής αλήθειας και ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ