Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το ιρακινό Κοινοβούλιο απαίτησε χτες σαφή ημερομηνία αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ μετά την ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

ΟΣΛΟ.-- Παρατείνεται για όλο το χρόνο η νορβηγική αποστολή 110 στρατιωτών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ, που έληγε αυτόν το μήνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Φρανκ Μπάκε - Γένσεν, ο «πόλεμος του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙSIS» («Ισλαμικό Κράτος») βρίσκεται τώρα σε μια μεταβατική φάση και απαιτείται η οικοδόμηση των ικανοτήτων του ιρακινού στρατού.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος στο θρόνο και υπουργός Αμυνας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε χτες πως θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ από τις 19 έως τις 22 τρέχοντος μηνός. Νωρίτερα (7 Μάρτη) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βρετανία, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε χτες ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου δηλώνοντας «αθώος» έναντι των πέντε νέων κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν από τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η δίκη του Μάναφορτ ορίστηκε για τις 17/9/2018. Νωρίτερα, εποπτικός φορέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS) απαίτησε από τις τράπεζες Deutsche Bank, Signature Bank και New York Community Bank στοιχεία για το δανεισμό της εταιρείας ακινήτων της οικογένειας του Τζάρεντ Κούσνερ, του γαμπρού του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ.-- Υπό την πίεση της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης χιλιάδων εκπαιδευτικών στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, η πολιτειακή Βουλή ενέκρινε χτες, με 89 ψήφους υπέρ και μία κατά, αυξήσεις ύψους 5% στους μισθούς των δασκάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ