Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
«Ενα Τραγούδι για την Αχέντ»

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σταθερά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού απέναντι στην ισραηλινή κατοχή, έχει καλέσει τα συνδικάτα και τους νέους εργαζόμενους της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την απελευθέρωση της 17χρονης Αχέντ και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα σε χώρους δουλειάς, σχολές και σχολεία. Επιπλέον, το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία του την Παλαιστίνη και το χωριό Ναμπί Σαλέχ όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Ταμίμι, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του.

Τα ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και κλάδους συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα για την απελευθέρωση της νεαρής Αχέντ.

Εκφράζοντας με τον δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για την Αχέντ, αγωνιστές καλλιτέχνες προχώρησαν στη δημιουργία ενός τραγουδιού με συνοδεία βίντεο, με τίτλο «Ενα Τραγούδι για την Αχέντ» (στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου, μουσική: Ανδρέας Μανωλίδης, τραγουδούν: Ανδρέας Μανωλίδης - Σύλβια Καπερνάρου, επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος - Γιάννης Μαρούδας).

Το ΠΑΜΕ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που συνεισέφεραν σε αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, ενώ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενόψει και της νέας δίκης της Αχέντ Ταμίμι, στις 11 Μάρτη, να αξιοποιήσουν το βίντεο και το τραγούδι. Να σταλεί σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε μέλος των συνδικάτων. Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τη δράση τους και να πάρουν νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

  • Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το βίντεο με το τραγούδι για την Αχέντ στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube, στη διεύθυνση https://youtu.be/m6BQidLNZ5Y, καθώς και στο πόρταλ «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/152380.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ