Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με ελεύθερη είσοδο η έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Την Κυριακή 4 Μάρτη και την Τρίτη 6 Μάρτη η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους στην έκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22) και διοργανώνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, για να τιμήσει τον μεγάλο κομμουνιστή ζωγράφο - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο, ο οποίος κληροδότησε με τη χειρόγραφη δημόσια διαθήκη του στο ΚΚΕ το εργαστήριο και το έργο του.

Κορμός της έκθεσης είναι τα αγριολούλουδα του Βαρλάμου. Παρουσιάζονται επίσης μερικά σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέωρα. Εκτίθενται επίσης σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, δείγμα από τη θαυμάσια εικονογράφηση που έκανε το 1973 για τις τραγωδίες του Σοφοκλή, όπως και δείγμα από την πιστή χαρακτική αποτύπωση δέκα λευκών ληκύθων του 5ου π.Χ. αιώνα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι προθήκες με εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Μάρτη και είναι ανοιχτή Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.00 έως τις 16.00.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ