Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παμπεριστεριώτικη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Αύριο στη 1 το μεσημέρι από φορείς και σωματεία

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, φορείς και σωματεία του Περιστερίου, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα των σχολείων. Κλιμακώνουν έτσι τις παρεμβάσεις που αποφάσισαν από κοινού και με τις οποίες διεκδικούν την Εκπαίδευση που δικαιούνται τα παιδιά, προτάσσοντας τα επιτακτικά ζητήματα της ανέγερσης σχολείων στα ήδη δεσμευμένα οικόπεδα στην περιοχή, της επισκευής και βελτίωσης των υπαρχόντων και του ελέγχου αντισεισμικής θωράκισης. Διεκδικούν παράλληλα μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα - καμία σκέψη για συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, να λειτουργήσουν όπου χρειάζεται τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Στην κινητοποίηση καλούν οι: Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία - Παράρτημα Δυτικής Αθήνας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, η Σωματειακή Επιτροπή ΟΤΑ Περιστερίου, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ), Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου και Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου. Οι παραπάνω καλούν από κοινού σε «συστράτευση και αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών ανθρώπων του Περιστερίου, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, κάθε τίμιου ανθρώπου που δεν ανέχονται την άθλια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!».

Την πρωτοβουλία συντονισμού είχε η Ενωση Γονέων Περιστερίου, η οποία, όπως σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρός της Κ. Λεμπέσης, «ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι μία διαδικασία καταγραφής των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Το επόμενο βήμα ήταν να έρθει η Ενωση σε επαφή με μαζικούς φορείς και σωματεία του Περιστερίου, με στόχο να γίνει το ζήτημα της Εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα της - υποδομές, περιεχόμενο, χρηματοδότηση, στελέχωση - υπόθεση όλου του λαού. Να αντιπαλέψουν από κοινού τις αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση και κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και ενάντια στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org