Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μαζική λαϊκή απάντηση στους σχεδιασμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Ηχηρό μήνυμα έντασης της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κινδύνους που απορρέουν απ' αυτούς για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, εξέπεμψε η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, απ' το βήμα της οποίας ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μετά την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εργάτες και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, νέες, έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, μαζί και μια δυνατή απάντηση στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την κατάσταση, την ίδια στιγμή που η ίδια έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, το Αιγαίο κ.α.

Μαζί τους, στην πρώτη γραμμή, στρατευμένοι νέοι που μετέφεραν το μήνυμα από τα στρατόπεδα: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά»! Ενας απ' αυτούς, ο Αιμίλιος Κακλαμάνος, καταχειροκροτούμενος ανεβαίνει στο βήμα και χαιρετίζει τη συγκέντρωση (βλ. και σχετικό χαιρετισμό παρακάτω), ενώ ξεχωριστή παρουσία είχε στη συγκέντρωση η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.


Με συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι», οι συγκεντρωμένοι απέρριψαν το αφήγημα περί «Ελλάδας - πυλώνα σταθερότητας», τη στιγμή που ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κονταροχτυπιούνται στην περιοχή και η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης και για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου συμμετέχει ενεργά σε αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.

Βροντοφώναξαν ότι δεν υπάρχει καμιά «σταθερότητα» και «ασφάλεια» για το λαό στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οτι όσο οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί οργανισμοί και οι αστικές κυβερνήσεις διαπραγματεύονται για τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τόσο θα διευρύνεται η αστάθεια και οι λαοί θα ζουν μόνιμα είτε την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο είτε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τις ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τα πανό που στόλιζαν την πλατεία Συντάγματος έδιναν σαφές το στίγμα της συγκέντρωσης: «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε» και «Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς».

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις που ανέδειξε η μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος ήταν το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, όπως και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από αποστολές εκτός συνόρων, η αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.


«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός!» διατράνωσαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι, στέλνοντας το μήνυμα της συστράτευσης με το ΚΚΕ για τη διέξοδο από τη βαρβαρότητα των πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ