Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Μπαράζ μεθοδεύσεων για τον έλεγχο των συνδικάτων

Σε ένα μπαράζ νοθείας, αποκλεισμών και άθλιων μεθοδεύσεων σε όλη τη χώρα επιδίδονται οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σκοπό τον έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τη διασφάλιση της πρόσδεσής τους στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στα όσα καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχονται να προστεθούν οι νέες απαράδεκτες μεθοδεύσεις στα Εργατικά Κέντρα Κέρκυρας και Καβάλας.

Κέρκυρα: Μεθοδεύσεις αποκλεισμού των δύο μεγαλύτερων σωματείων

Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ) που στόχο έχουν να αποκλείσουν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία του νησιού - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων - από τις εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΕΚΚ στις 7/3. Και τα δύο σωματεία συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επισημαίνει:

«Ο εκφυλισμός που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με ευθύνη των δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ του, πρέπει να σταματήσει με τη δύναμη της παρέμβασης των εργαζομένων όλων των κλάδων. Καλούμε τα σωματεία που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι με το ΠΑΜΕ και το πλαίσιό του, να πάρει θέση απέναντι στο νέο βήμα κατρακύλας που κάνει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ και να απαιτήσει: Ολες οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΚΚ να γίνουν με τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους, χωρίς αποκλεισμούς και άλλα τερτίπια. Ολες οι διοικήσεις των σωματείων που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ να έχουν πριν τη διεξαγωγή της ΓΣ τον κατάλογο των αντιπροσώπων που αποτελούν το Σώμα της ΓΣ.

(...) Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλον αυτό το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία».

Καβάλα: Αυθαίρετη αντικατάσταση εκλεγμένου αντιπροσώπου!

Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας καταγγέλλει την απερχόμενη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ) διότι, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, παράνομα αντικατέστησε εκλεγμένο αντιπρόσωπο του Σωματείου με τον αναπληρωματικό του (!), εγγράφοντας τον τελευταίο στο Μητρώο Μελών και δίνοντάς του το δικαίωμα, παράνομα, να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του ΕΚΚ που έγιναν στις 24/2.

Το Σωματείο Οικοδόμων σημειώνει ότι παραβιάστηκε κατάφωρα η διαδικασία αντικατάστασης η οποία ορίζεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, που προβλέπουν ατομική αίτηση παραίτησης του τακτικού αντιπροσώπου προς το ΔΣ του σωματείου, η οποία αναφέρει το λόγο παραίτησης και έγγραφο αντικατάστασής του από το σωματείο προς το ΕΥΚ βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών με τον πρώτο αναπληρωματικό, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Είναι μια ακόμα αυθαιρεσία της "δημοκρατικά εκλεγμένης" πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, «που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία νοθειών στα σωματεία - φαντάσματα που ελέγχει απόλυτα, για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων για να μπορεί ανεμπόδιστα να περνά τη γραμμή και τα "θέλω" της εργοδοσίας στη συνείδηση των εργατών. Μόνο που αυτήν τη φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα, μπαίνοντας σε ξένα χωράφια.

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο διορισμένος από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τις αρχαιρεσίες του ΕΚΚ, δικηγόρος Ελληνίδης Κυριάκος, που προέδρευε της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος είχε αρνητική στάση στην παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου μας, φτάνοντας στο σημείο να απορρίψει χωρίς καν να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε, ενώ θα μπορούσε εύκολα να εξακριβώσει το προφανές, αν απλά ζητούσε να του δοθούν τα πρακτικά των τελευταίων αρχαιρεσιών του Σωματείου.

Κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους τους εμπλεκόμενους πως το Σωματείο μας δεν θα επιτρέψει να συμβαίνουν τέτοιου είδους παράνομες παρεμβάσεις. Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ