Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΝΟVARTIS»
Στη Βουλή μεταφέρεται και πάλι ο καβγάς

Στη Βουλή μεταφέρεται και πάλι ο δικομματικός καβγάς για την υπόθεση «Novartis», καθώς χτες η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Π. Κουρουμπλή, του σημερινού υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού και του αναπληρωτή του Π. Πολάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η πρόταση της ΝΔ κατατίθεται «προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας», επειδή όσον αφορά τον Π. Κουρουμπλή, από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προέκυψε ότι πρέπει να διερευνηθεί και η μη τιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης «για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο η εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει».

Η κυβέρνηση αντέδρασε κάνοντας λόγο για πλήρη σύγχυση και πανικό της ΝΔ. Οτι με την πρότασή της «μετέτρεψε την υπερασπιστική γραμμή των αντιπερισπασμών σε κωμωδία».

Εξάλλου, μετά την προχτεσινή ανακοίνωση των πέντε δικαστών, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής της υπόθεσης «Novartis» στους ανακριτές Διαφθοράς, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά με ανακοίνωση με τίτλο «Συντονισμένες επιθέσεις με φανερούς σκοπούς».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει «ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους», αναφέροντας για τους «πέντε» ότι «στράφηκαν άλλη μια φορά εναντίον της Ενωσης και των 3.000 Δικαστών και Εισαγγελέων που αυτή εκφράζει». Σημειώνει, επίσης, ότι «σύσσωμη η μειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης, χωρισμένη σε δύο υποομάδες, αποτελεί τον κορμό της ομάδας της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, κ. Θάνου», ενώ τους αποδίδει ενέργειες που καταδεικνύουν ότι «η πιο πάνω ομάδα θυσίασε και θυσιάζει δικαιώματα των συναδέλφων της για να ταυτιστεί πλήρως με τις κυβερνητικές θέσεις». Αίσθηση επίσης προκαλεί η αναφορά ότι μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης, διαπιστώθηκε «ότι χωρίς αποφάσεις του ΔΣ η Ενωσή μας ελάμβανε δωρεές από διάφορες τράπεζες, με πρωτοβουλίες της συγκεκριμένης ομάδας» όπως και «χορηγίες από επιχειρηματίες για διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Σημειωτέον ότι οι πέντε δικαστές στην προχτεσινή ανακοίνωσή τους ανέφεραν για μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ ότι «εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτουν σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ενωσης και της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ