Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μια ιδιαίτερη έκδοση με τον «Οδηγητή» του Μάρτη

Ενα σπάνιο ντοκουμέντο από το Αρχείο του ΚΚΕ θα κυκλοφορήσει μαζί με το νέο φύλλο του «Οδηγητή», από το Σάββατο 3 Μάρτη. Πρόκειται για το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος», όπως τυπώθηκε τον Ιούνη του 1948, την περίοδο της ηρωικής πάλης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), και κυκλοφόρησε σε 3.000 αντίτυπα στις περιοχές της Ελεύθερης Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη έκδοση έγινε τότε προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από την πρώτη έκδοση του «Μανιφέστου». Η μετάφραση ήταν του Μιλτιάδη Πορφυρογένη, στελέχους του ΚΚΕ και υπουργού της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, και τυπώθηκε στο τυπογραφείο της «Εξόρμησης», της εφημερίδας που εξέδιδε το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ.

Ο «Οδηγητής» προχωράει στην ανατύπωσή του, καθώς φέτος, εκτός από τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, συμπληρώνονται και 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, αλλά και 170 χρόνια από το 1848, όταν πρωτομπήκε στο τυπογραφείο το έργο των Μαρξ και Ενγκελς «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» ή «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», όπως είναι ευρύτερα γνωστό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org