Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50χρονα της ΚΝΕ

Το Σάββατο 24 Φλεβάρη, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ οργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου). Η ημερομηνία της εκδήλωσης δεν είναι τυχαία, καθώς πραγματοποιείται μία μέρα μετά από την 75η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ και έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα χαιρετίσει στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας που οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ανέπτυξε δράση τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλία - αφιέρωμα στα ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα. Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν λεωφορεία από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ενώ η προσυγκέντρωση των Οργανώσεων είναι στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λαού και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το χώρο της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προμήθεια προσκλήσεων (κάρτες ενίσχυσης), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Κάλεσμα στους νέους της Θεσσαλίας

Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση έδωσε χτες στη Λάρισα το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ - συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Κιτσιούλης, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας, και οι Αμαλία Βασιλάκη και Αναστασία Χατζηβασίλη, στελέχη της Οργάνωσης - καλώντας να πάρουν μέρος τους νέους και τις νέες της Θεσσαλίας με τους οποίους η ΚΝΕ συναντήθηκε στους αγώνες, στα Φεστιβάλ της, εκείνους που οι παππούδες τους, με το όπλο στο χέρι, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, όλους όσοι θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Απηύθυναν επίσης κάλεσμα σε μουσικούς, νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πάνε κόντρα στα αδιέξοδα του ατομικού δρόμου, των ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, σημείωσαν ότι στρέφει το βλέμμα στα πρώτα χρόνια δράσης της ΚΝΕ μετά την ίδρυσή της το 1968, φτάνοντας μέχρι σήμερα. Το αφιέρωμα, που είναι βασισμένο σε ένα πλούσιο υλικό κειμένων, φωτογραφιών, εκδόσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα δίνει με τη μορφή της αφήγησης και της εικόνας και με συνοδεία μουσικής, σημαντικές στιγμές της ιστορικής πορείας της ΚΝΕ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και το κείμενο έχει κάνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Τις αφηγήσεις, τα θεατρικά δρώμενα, τις προβολές και τους φωτισμούς ανέλαβε η Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ από τη Λάρισα. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Βλαχούτσος (πιάνο, ακορντεόν), Εφη Συσμανίδου (κιθάρα, φωνή), Αποστόλης Παπαϊωάννου (μπουζούκι), Στέλιος Καφρίτσας (κιθάρα), Μαριάνθη Σταμουλάκη (βιολί), Ουρανία Μπαλή, Γεωργία Χατζημπαλάση (φωνές), Δημήτρης Καραγούγας (τεχνικός ήχου).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org