Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνδυνος για το λαό ο «ενεργός ρόλος» της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Το ΚΚΕ καλεί σε επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνει στο Σύνταγμα στις 27 Φλεβάρη και στη Θεσσαλονίκη στις 6 Μάρτη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα

  • Η αναβάθμιση της επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οι σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, και οι ανταγωνισμοί με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.
  • Το ίδιο ισχύει και στα Βαλκάνια, όπου η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση», για να προωθήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
  • Ο ισχυρισμός ότι η ένταξη περισσότερων χωρών στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε υπέρβαση των μεταξύ τους αντιθέσεων συσκοτίζει σκόπιμα τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον εξωραϊσμό των ΝΑΤΟ και ΕΕ, που τους παρουσιάζει ως εγγυητές τάχα της ασφάλειας για το λαό, ενώ είναι παράγοντες αστάθειας, επεμβάσεων και πολέμων.

ΣΕΛ.  6   -   13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ