Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αλλά και με μια σειρά από πρωτοβάθμιες Ενώσεις Περιφερειακών Ενοτήτων (ΕΣΠΕΕ), που είναι ενταγμένες σ' αυτήν. Μέχρι τώρα η αντιπροσωπεία έχει συναντηθεί με τις Ενώσεις Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Καστοριάς, Κοζάνης, Αρκαδίας, Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Πιερίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Χανίων και Ροδόπης, και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Στις συναντήσεις, η ατμόσφαιρα υπήρξε ειλικρινής και εποικοδομητική, με αναγνώριση εκ μέρους των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΣΠΕΕ της συνεισφοράς και της στήριξης που πρόσφερε το ΚΚΕ στη μακροχρόνια και δύσκολη πορεία για να κατακτηθεί η συλλογική έκφραση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξε γενικό αίτημα για παραπέρα συνεργασία, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, για προβολή τους μέσω του «Ριζοσπάστη», του portal «902.gr» και μέσω κατάθεσης κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, πέρα από τις ευχαριστίες της προς τα μέλη των ΔΣ των ΕΣΠΕΕ για την αποδοχή του αιτήματος για τις συναντήσεις, παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του ΚΚΕ που σχετίζονται με τον προσανατολισμό των ΕΔ στη διαφύλαξη της ακεραιότητας της χώρας, την επιστροφή του συνόλου του προσωπικού των ΕΔ που υπηρετούν εκτός συνόρων, την απεμπλοκή μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και την οργάνωση της συλλογικής αγωνιστικής τους διεκδίκησης.

Πρόθεση του Κόμματος, που χαιρετίστηκε από το σύνολο των ΔΣ των ΕΣΠΕΕ, είναι η ενημέρωσή του για τα προβλήματα του προσωπικού (γενικού αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος), από «πρώτο χέρι» κι όχι παραποιημένα, όπως συνήθως αυτά παρουσιάζονται από τα στρατιωτικά επιτελεία και το αρμόδιο υπουργείο.

Στις επαφές αυτές αναδείχθηκαν μια σειρά γενικών αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων που επιβαρύνουν δραματικά τη ζωή των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Αυτά σχετίζονται με μισθολογικές ανισότητες, με στρεβλώσεις στην επαγγελματική τους εξέλιξη, το Ασφαλιστικό, το στεγαστικό, το καθεστώς μεταθέσεων, τη χορήγηση στολών, την πραγματική κάλυψη του κόστους μετακινήσεων κατά τις μεταθέσεις, την ουσιαστική κι όχι κατ' επίφαση συνυπηρέτηση συζύγων, την κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης με ουσιαστική αμοιβή κι όχι κοροϊδία, στρεβλές μοριοδοτήσεις και πολλά άλλα.

Η θέση του Κόμματος είναι ότι τα στελέχη των ΕΔ αντιμετωπίζουν σε γενικές γραμμές κοινά προβλήματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τις ίδιες γενεσιουργούς αιτίες, που εδράζονται στην πολιτική τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων. Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε διασπαστικές μεθοδεύσεις αλλά και στον εφαρμοζόμενο «συνδικαλισμό των δικαστηρίων», πρακτικές που καλλιεργούν την απογοήτευση και οδηγούν στην αδρανοποίηση, όσον αφορά τις συλλογικές διεκδικήσεις, τα στελέχη των ΕΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών(2019-04-24 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣ(2018-02-27 00:00:00.0)
Με αντιπροσωπεία της Ενωσης Στρατιωτικών Ροδόπης(2018-02-13 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στηρίζει το δικαίωμα των στρατιωτικών για συλλογική έκφραση(2018-02-03 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών(2018-01-30 00:00:00.0)
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΣΜΕΔ(2011-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ