Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανίδα υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Πένι Μόρντοντ, ζήτησε να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον σεξουαλικό σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό στο οποίο έχει εμπλακεί η οργάνωση αρωγής «Oxfam». Ζήτησε έτσι από τις ΜΚΟ να διασφαλίσουν την προστασία όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στις δραστηριότητές τους, να υπάρξει «κουλτούρα διαφάνειας και έρευνας» όλων των καταγγελιών, προειδοποιώντας διαφορετικά με τερματισμό της κρατικής χρηματοδότησης.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον 20 μετανάστες σκοτώθηκαν χτες και περίπου 100 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε με φορτηγό που τους μετέφερε κοντά στην Μπάνι Ουάλιντ, 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης. Στο φορτηγό επέβαιναν πάνω από 300 μετανάστες, οι περισσότεροι από την Ερυθραία και τη Σομαλία.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Με σφυρίχτρες και κόρνες, χιλιάδες Σλοβένοι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, στο πλαίσιο 24ωρης γενικής απεργίας με βασικό αίτημα μισθολογικές αυξήσεις έπειτα από τις μειώσεις που υπέστησαν πριν από 4 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ