Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Προετοιμάζουν αγωνιστική απάντηση στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα

Από την αγωνιστική απάντηση που έδωσαν φορείς και σωματεία της Δ. Ελλάδας πριν από λίγες μέρες στο πρόσφατο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης στην Πάτρα
Από την αγωνιστική απάντηση που έδωσαν φορείς και σωματεία της Δ. Ελλάδας πριν από λίγες μέρες στο πρόσφατο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης στην Πάτρα
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Τρίτη 27 Φλεβάρη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, στις 6 μ.μ., ενάντια σε ένα ακόμα περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Νομών Πελοποννήσου, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Ν. Αρκαδίας. Καλούν επίσης και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και τους άλλους λαϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωση των σωματείων μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Το "αναπτυξιακό" συνέδριο γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που τη βαφτίζουν και "δίκαιη" θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά... κ.λπ.

(...) Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα (...) Για να γίνουν "ανταγωνιστικές" οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους (...) Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτήν την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ενώ για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 4.15 μ.μ. από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο και στις 4.40 μ.μ. από το σταθμό του ΟΣΕ στο Αργος.

Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, στους μικρομεσαίους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ). Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η προπαγάνδα για τα ψίχουλα που διαφημίζει και τάζει η κυβέρνηση δεν ξεγελούν τη μικρομεσαία αγροτιά που νιώθει στο "πετσί" της τις συνέπειες της ΚΑΠ, της ΕΕ και των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα.

Η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν αφορά τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές αγρότες και βασικά τους επιχειρηματίες και βιομήχανους, που τους τροφοδοτεί με τζάμπα πρώτη ύλη για επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία, για να τους εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ