Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Αντιπαράθεση για τις κατηγορίες κατά του Νετανιάχου

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο συνασπισμός είναι σταθερός. Κανείς, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος, δεν σχεδιάζει εκλογές. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε...», υποστήριξε χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την προχτεσινή έκθεση της αστυνομίας που ζητά εισαγγελική έρευνα σε βάρος του για δύο πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς, δωροδοκίας από εκδότες και πλούσιους επιχειρηματίες. Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι οι εναντίον του κατηγορίες «παρουσιάζουν τρύπες σαν ελβετικό τυρί», ότι «η αλήθεια θα λάμψει» και ότι η κυβέρνησή του «είναι σταθερή». Καταφέρθηκε επίσης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών (της κυβέρνησής του), Γιαΐρ Λαπίντ, που εμφανίζεται ως μάρτυρας - κλειδί σε μία από τις υποθέσεις, κατηγορώντας τον ότι «έχει υποσχεθεί να με ρίξει με οποιοδήποτε τίμημα».

Η έκθεση της αστυνομίας, που πήρε ήδη το δρόμο για το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, Αβιχάι Μαντελμπλίτ, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγείλει σχετικές κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), Αβι Γκαμπάι, ήταν από αυτούς που απαίτησαν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή νέων εκλογών, κατηγορώντας τον ότι καλλιεργεί «κουλτούρα διαφθοράς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ