Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ανταλλαγές πυρών έξω από την έδρα της NSA

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει συνέχιση απειλής για την ασφάλεια», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς χτες το απόγευμα εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), μετά το περίεργο περιστατικό με πυροβολισμούς στο «στρατηγείο» της στο Μέριλαντ.

Ολα άρχισαν χτες γύρω στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), όταν ένα μαύρο φορτηγάκι τύπου SUV προσέγγισε με ταχύτητα την περίμετρο ασφαλείας μέρους της εισόδου της NSA, αναγκάζοντας τον φρουρό να ανταλλάξει πυρά με τον οδηγό του οχήματος. Στην ανακοίνωση της NSA δεν αποσαφηνίζεται ποιος άνοιξε πυρ, αν δηλαδή πυροβόλησαν οι δράστες ή οι φρουροί του κτιρίου για να αποτρέψουν την είσοδο υπόπτων στο χώρο. Ασαφές παραμένει και το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Αρχικά, τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν τρεις τραυματίες και έναν συλληφθέντα. Στη συνέχεια, όμως, εκπρόσωπος της NSA δήλωσε ότι υπάρχει ένας τραυματίας.

Δεν ανακοινώθηκαν άλλες λεπτομέρειες, πέραν του γεγονότος ότι άμεσα ενημερώθηκε σχετικώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, στο Βάλεϊ Σίτι της Γιούτα αναφέρθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Η αστυνομία είχε εξαπολύσει πολύωρο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ