Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σε εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Ελευσίνας μίλησε χτες ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
«Παίρνετε ένα σχέδιο στα χέρια σας και το κάνετε καράβι, ολόκληρο θεριό. Παράγετε τέτοιο πλούτο και όμως είστε στην ανασφάλεια, για το αν θα έχετε δουλειά αύριο. Πρέπει να είστε εσείς οι "κουμανταδόροι", γιατί με τη δική σας τη δουλειά, τον ιδρώτα, ακόμα και το αίμα σας, ζωντανεύουν τα μηχανήματα, εσείς κρατάτε εδώ ζωντανό το ναυπηγείο...».

Το απόσπασμα είναι από τη συζήτηση του Γιώργου Πέρρου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Το στέλεχος του Κόμματος, μιλώντας με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στις εξελίξεις τόσο στα Ναυπηγεία, όσο και γενικότερα, καλώντας τους να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 27 Φλεβάρη στο Σύνταγμα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

Η ανησυχία των εργαζομένων για το αύριο είναι έντονη. «Θα συνεχίσουμε να πληρωνόμαστε;» και «με τι μισθούς», «πώς θα προχωρήσει το ναυπηγείο;», «οι τράπεζες μετά από τόσα χρόνια δουλειάς να απειλούν τώρα να μας πάρουν τα σπίτια», είναι μερικοί από τους προβληματισμούς τους. Το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού που «τρέχει» τώρα στο Ναυπηγείο Ελευσίνας, με την κατασκευή των 2 ακόμα τορπιλακάτων, τελειώνει το Μάη και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει από εκεί και μετά. Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προκατόχων της, επεξεργάζεται «λύση». Δηλαδή, ειδική εκκαθάριση ή πώληση σε άλλον «σωτήρα επενδυτή». Ο σημερινός ιδιοκτήτης Ν. Ταβουλάρης έχει βέβαια εξασφαλίσει τα κέρδη του σε κάθε περίπτωση και αυτοί που πληρώνουν το «μάρμαρο» είναι οι 650 εργαζόμενοι. Αλλωστε ο επιχειρηματίας από το 2015 πληρώνει μόνο το 30% των μισθών των εργαζομένων και το υπόλοιπο το πληρώνει το υπουργείο Αμυνας, ενώ τους οφείλει δεδουλευμένα εκατομμυρίων από το 2014 και πριν.

Σε εργοστάσιο στην Αρτα

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου ΒΙΚΗ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου ΒΙΚΗ
Με εργαζόμενους της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ, στην Αρτα, συζήτησε χτες ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την 1η Φλεβάρη, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την ομαλοποίηση των πληρωμών τους και την εξασφάλιση της εργασίας τους, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Κόμματος, όπως για την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα προβλήματά τους, δηλώνοντας συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους. Ανέδειξε επίσης τις ευθύνες της κυβέρνησης για το καθεστώς απληρωσιάς που επικρατεί στους χώρους εργασίας. Οπως είπε, αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι σημαίνει η «ανάπτυξη» που διαφημίζει η κυβέρνηση και μέσα από τα κατά τόπους συνέδριά της, όπως αυτό που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη στα Γιάννενα, ότι αυτή δεν είναι για τους εργαζόμενους αλλά για το κεφάλαιο. Ακόμη, κάλεσε τους εργάτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις προσπάθειες διάσπασής τους, οι οποίες εντείνονται, όπως φάνηκε με το προχτεσινό κάλεσμα της εργοδοσίας να μπουν για δουλειά 25 εργαζόμενοι και το κέρδος να μοιραστεί σε όλους! Η ομόφωνη άρνηση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην πρόταση αυτή της εργοδοσίας δείχνει την αποφασιστικότητά τους, και αυτή την ενότητα πρέπει να διαφυλάξουν, ανέφερε ο Ν. Μωραΐτης. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους, ρώτησαν για τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν στη συνέχεια για να ενταθεί η πίεση στην εργοδοσία, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Η περιοδεία του Ν. Μωραΐτη στην Αρτα συνεχίστηκε με ομιλία σε σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο χωριό Πολύδροσο.

Η πολιτική εξόρμηση συνεχίζεται με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 10.30 π.μ., περιοδεία στην αλλαντοβιομηχανία «Υφαντής».

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Γαλατσίου καλούν σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Γαλατσίου «Καμίνι» (Ρεθύμνης & Χρήστου Καψάλη). Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 21/2:

-- Στις 8 π.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

-- Στις 9 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 22/2:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στην αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ».

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος της Α' Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην ταβέρνα «Το Χατίρι» (Ελλανίκου & Ριζάρη 28, Παγκράτι). Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία του Κώστα Ιντζέ, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας, στο ΤΕΙ Σερρών.

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στα υποκαταστήματα των ΔΕΗ - ΔΕΥΑΒ - ΙΚΑ της Βέροιας, με την Ιωάννα Σοφρώνοφ, μέλος της ΤΕ Ημαθίας.

-- Στις 7 μ.μ., εξόρμηση των Οργανώσεων του Κορδελιού στον πεζόδρομο του Κορδελιού.

-- Στις 7 μ.μ., εκδήλωση της ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - η πρόταση του ΚΚΕ».

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Κ/Α διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του Ντεπώ, με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Εκπαιδευτικών διοργανώνει σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, με ομιλητή τον Φάνη Καρκατζούνη, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 2 μ.μ., περιοδεία στην κονσερβοποιία «Alexander», με επικεφαλής τον Σούλη Ανδρεόπουλο, μέλος της ΤΕ Ημαθίας.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ του Εμπορίου διοργανώνουν σύσκεψη.

Σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Δυτική Μακεδονία

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ διοργανώνει στο αμφιθέατρο της αντιπεριφέρειας Καστοριάς εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Νωρίτερα, στις 11.30 π.μ., ο Σ. Ζαριανόπουλος θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Σε Ηπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 9.30 π.μ., περιοδεία στο εργοστάσιο πτηνοτροφικών προϊόντων «Νιτσιάκος» στα Γιάννενα, με τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ., περιοδεία στο εργοστάσιο φαρμακευτικών προϊόντων «Help» στα Γιάννενα, με τη Φωτεινή Τσώλου, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Λευκάδας - Κέρκυρας.

-- Στη 1.30 μ.μ, περιοδεία στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης στα Γιάννενα, με τον Δημήτρη Πιτσιάβα, Γραμματέα της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, με τη Φωτεινή Τσώλου, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Λευκάδας - Κέρκυρας.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής την Τίνα Ζέκα, μέλος της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

-- Στις 9 π.μ., περιοδεία στο εργοστάσιο «Κοτόπουλα Ανέζας» στην Αρτα, με τον Β. Μπέτσα.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη γυναικών που διοργανώνει η ΚΟΒ Κεντρικών Συνοικιών Λάρισας στο «Καφέ Μύλος», θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Καϊκής, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, θα επισκεφτεί σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα.

Αύριο Παρασκευή, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στους εργαζόμενους τους εξής χώρους: Στις 7 π.μ. στο αμαξοστάσιο του δήμου Τρικκαίων, στις 10 π.μ. στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΟΣΕΡ, στις 11 π.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στις 12 μ. στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Τρίκκη».

Στην Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 6 π.μ., περιοδεία στη μάντρα του δήμου Ηρακλείου, με τον Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ., περιοδεία στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου, με τον Χάρη Φλουρή, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή, στις 12 μ., περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Ηρακλείου, με τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο.

Στην Αργολίδα

Σήμερα Πέμπτη, στη 1 μ.μ., περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και στους εργαζομένους του δήμου Επιδαύρου, με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Μπουρδάκο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ