Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησε την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
«

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, έναν αιώνα ανεκτίμητης προσφοράς στο λαό μας και την πατρίδα μας. Ολοι εμείς οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι απόγονοι και οι φίλοι, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια, καθώς μέρος της μεγαλειώδους 100χρονης αυτής αγωνιστικής πορείας του ΚΚΕ είμαστε και εμείς, με τους αγώνες μας και τις θυσίες, με τους αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της ΟΠΛΑ και της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Εποποιία που οργάνωσε, καθοδήγησε και υπήρξε ψυχή, αιμοδότης και ραχοκοκαλιά το τιμημένο ΚΚΕ».

Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, «ανοίγοντας» την ετήσια συνεστίαση, έδειξε την ξεχωριστή σημασία που είχε η φετινή εκδήλωση της Ενωσης, καθώς ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια ίδρυσης του ΚΚΕ, στην οποία παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ετήσια συνεστίαση έγινε φέτος σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Στάνλεϊ», η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ το στίγμα έδινε το πανό που δέσποζε στο χώρο με το σύνθημα: «Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ, οργανωτή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ».

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλωσόρισε και τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, παιδιά αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έδωσαν το «παρών» τους στη συνεστίαση, καλώντας τους σε συστράτευση με το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνης
Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνης
Επισήμανε ακόμα ότι η «κορυφαία εκδήλωση» της ταξικής πάλης για τον 20ό αιώνα όσον αφορά την Ελλάδα ήταν ο ηρωικός ΔΣΕ, τονίζοντας πως «κρατώντας ως ιερή παρακαταθήκη αυτό το κομμάτι της Ιστορίας, συνεχίζουμε μαζί με το ΚΚΕ τον αγώνα για τα ίδια ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης και του ΔΣΕ, στις σύγχρονες συνθήκες, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής» των αστικών κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, «ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Ακολούθησαν η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της ΚΝΕ ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΦΕΑ, της ΠΕΚΑΜ, της ΠΕΑΦΕ, του Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Μόνη ελπίδα για το λαό η οργανωμένη πάλη με ενισχυμένο ΚΚΕ παντού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Η σημερινή καθιερωμένη πλέον χρονιάτικη συνεστίαση, εκτός από γιορτή χαράς και κεφιού, είναι ταυτόχρονα και εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της εκδήλωσης
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της εκδήλωσης
Είναι εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πατεράδες και τις μανάδες μας, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, όλους αυτούς τους ηρωικούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, της πολιτικής προσφυγιάς, που έδωσαν τα καλύτερά τους χρόνια στα βουνά, στις πόλεις, στις εξορίες, στις φυλακές, στα εκτελεστικά αποσπάσματα για να λευτερωθεί η Ελλάδα, για να ανοίξει ο δρόμος για την πρόοδο, για την προκοπή, για ένα φωτεινό μέλλον.

Είμαστε εδώ σήμερα, οι περισσότεροι - φυσιολογικό άλλωστε είναι αυτό - απόγονοι πλέον αυτής της δρακογενιάς, για να τιμάμε, να θυμίζουμε και να διδασκόμαστε από το παρελθόν, γιατί μπροστά μας ζούμε τώρα εδώ το παρόν, μπροστά μας είναι το μέλλον, είναι το μέλλον για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για όλους εμάς, κυρίως όμως για τις γενιές που έρχονται.

Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τη μεγαλειώδη 100χρονη πορεία μας

Ειδικά φέτος, το 2018, που γιορτάζουμε τον έναν αιώνα ζωής και δράσης του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ, με πολύμορφες και σπουδαίες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια στο χέρι, θα οργώσουμε την πατρίδα μας απ' άκρη σ' άκρη, αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα, διδάγματα από αυτήν τη μεγαλειώδη 100χρονη πορεία μας.

Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, δεν κρύβουμε και τα αρνητικά μας και τις αδυναμίες και τα λάθη μας. Αυτά τα κάνουν τα υπόλοιπα αστικά ή οπορτουνιστικά κόμματα. Εμείς μελετάμε την Ιστορία μας για να βγάλουμε χρήσιμα διδάγματα και για το σήμερα και το αύριο του αγώνα μας.

Το κύριο καθήκον μας είναι αυτήν τη χρονιά, τα χρόνια που έρχονται, η μεγαλύτερη ακόμα ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να γίνει ακόμα περισσότερο ικανό να ηγηθεί της πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας όπου ενωμένοι εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, όλοι μαζί να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό. Να γίνει ικανό το Κόμμα μας έτσι ώστε να ηγηθεί της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις πολεμικές επεμβάσεις και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Σήμερα όλοι μας βλέπουμε, οι συμπατριώτες μας επίσης σε όλη την Ελλάδα ότι πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα του πολέμου και πάνω από τα Βαλκάνια και στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της, στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική.

Συγκρούονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, δυνάμεις, διεθνώς. Οι ΗΠΑ - ιδιαίτερα τώρα με τον Τραμπ, αλλά και προηγούμενα οπωσδήποτε - το ΝΑΤΟ, η ιμπεριαλιστική συμμαχία που ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή Ενωση, και βέβαια στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται γι' αυτό που ονομάζουμε ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Θέλουν και άλλες βάσεις θανάτου στην Ελλάδα, στις γύρω χώρες. Οδηγούν σε αποσταθεροποίηση χώρες, σε αλλαγές συνόρων μέσα από επεμβάσεις και αιματηρές συγκρούσεις, μέσα από εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς γιατί έχουν το "διαίρει και βασίλευε".

Στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα δεν υπολογίζουν τίποτα. Βάζουν τους λαούς να χύνουν το αίμα τους. Αυτό συνέβη και συμβαίνει ακόμα στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στη Λιβύη, στην Ουκρανία, πιο πριν στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία.

Γι' αυτό τους έπιασε τώρα πρεμούρα να λύσουν και το λεγόμενο Σκοπιανό πρόβλημα, με την ονοματολογία της ΠΓΔΜ, όπως - όπως. Γι' αυτό και προχωράνε σε στρατιωτική, παρακαλώ, συνεργασία με το Ισραήλ, αυτό το κράτος δολοφόνο, το ιμπεριαλιστικό κράτος που δολοφονεί καθημερινά αθώους Παλαιστίνιους, φυλακίζει νέους και νέες της Παλαιστίνης, εξοντώνει κυριολεκτικά τον Παλαιστινιακό λαό. Γι' αυτό προωθούν και διχοτομική λύση στην Κύπρο. Γι' αυτό δυναμώνουν οι αμφισβητήσεις εκ μέρους της ηγεσίας της Τουρκίας, του κ. Ερντογάν στο Αιγαίο, για τα νησιά του Αιγαίου, και άλλα που όλοι μας τα ζούμε, τα βιώνουμε, τα ακούμε και τα μαθαίνουμε καθημερινά.

Και μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζεται δυστυχώς η επαίσχυντη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εδώ και 3 χρόνια συνεχίζει από εκεί που άφησε τη βρώμικη δουλειά η προηγούμενή της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Νέοι αντιλαϊκοί νόμοι πλάι στους παλιούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προστίθενται συνεχώς, ακόμα και αυτήν την ώρα που μιλάμε, νέα μέτρα περικοπής συντάξεων, νέες φορολογίες, αλλαγές σε αρνητική κατεύθυνση για τα εργασιακά δικαιώματα, μειώσεις μισθών, αυξήσεις σε φορολογία, νέα φοροληστεία, πλειστηριασμοί και δεν συμμαζεύεται. Και βεβαίως, μετά την τρίτη "αξιολόγηση" ήδη έχει αρχίσει η ονομαζόμενη τέταρτη "αξιολόγηση" μέχρι τον Ιούλη, μέχρι το καλοκαίρι και θα προστεθούν και εδώ νέοι, 82 αντιλαϊκοί νόμοι και προαπαιτούμενα, όπως τα λένε.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει χοντρά με το σύνθημα περί "δίκαιης" ανάπτυξης. Ανάκαμψη κερδών των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί βέβαια να υπάρξει. Ομως ανάκαμψη του εισοδήματος των εργαζομένων, ανάκαμψη πραγματική των λαϊκών δικαιωμάτων, με κυρίαρχα τα μονοπώλια στην εξουσία, με διαχειριστές στην κυβερνητική εξουσία κόμματα όπως οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να υπάρξει, το λέμε και το υπογράφουμε, στον αιώνα τον άπαντα με όλους αυτούς.

Ο τελικός νικητής θα είναι και πάλι ο λαός

Γι' αυτό λέμε, η ελπίδα του ελληνικού λαού, η ελπίδα της νεολαίας μας, βρίσκεται μόνο στον αγώνα του, στην πάλη ενάντια σε όλους αυτούς, με ενίσχυση παντού του ΚΚΕ, της μόνης αισιόδοξης και πραγματικά οργανωμένης δύναμης μέσα στην ελληνική κοινωνία, που η πολιτική που πρόταση ανταποκρίνεται και στο σήμερα και στο αύριο, στο πραγματικά καινούργιο, στο νέο και το καινοτόμο. Γιατί ακριβώς είναι το ΚΚΕ που προτείνει την εξυπηρέτηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών του λαού, της πλειοψηφίας του λαού και όχι μιας χούφτας μονοπωλίων, των λίγων δηλαδή.

Γιατί στέκεται μπροστάρης για την παραμικρή ανακούφιση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, των αγροτών, εδώ και τώρα σήμερα και ταυτόχρονα, γιατί είναι το Κόμμα που μπορεί να οδηγήσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, για την οριστική απαλλαγή από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, από αυτό το διεφθαρμένο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους διάφορους υπηρέτες του. Εύχομαι ξανά δύναμη, υγεία σε όλους και όλες. Καλή χρονιά να έχουμε, με το κεφάλι ψηλά, την ελπίδα ζωντανή και τη σιγουριά ότι ο τελικός νικητής θα είναι και πάλι ο λαός».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org