Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συλλαλητήριο ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο στην Τρίπολη

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Τρίτη 27 Φλεβάρη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, στις 6 μ.μ., ενάντια σε ένα ακόμα περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Νομών Πελοποννήσου, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Ν. Αρκαδίας. Καλούν επίσης και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και τους άλλους λαϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωση των σωματείων μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Το "αναπτυξιακό" συνέδριο γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που τη βαφτίζουν και "δίκαιη" θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά... κ.λπ.

(...) Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα (...) Για να γίνουν "ανταγωνιστικές" οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους (...) Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ενώ για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο θα γίνουν αναχωρήσεις λεωφορείων στις 4.15 μ.μ. από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο και στις 4.40 μ.μ. από το σταθμό του ΟΣΕ στο Αργος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη στην Τρίπολη από συνδικάτα και φορείς (2018-02-24 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στη νέα κυβερνητική φιέστα (2018-02-23 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν αγωνιστική απάντηση στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα (2018-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org