Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε»

Τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης, συμμετείχαν φαντάροι που υπηρετούν σε μονάδες της Αλεξανδρούπολης και εναντιώνονται στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Εξάλλου, όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί στρατευμένοι σε μονάδες της περιοχής είχαν δηλώσει τη στήριξή τους στην κινητοποίηση.

Η αίθουσα σείστηκε από το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», όταν ξεκίνησε η εκδήλωση και ανέβηκε στο βήμα ένας φαντάρος από μονάδα της Αλεξανδρούπολης για να χαιρετίσει εκ μέρους των στρατευμένων.

Οπως είπε, «δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια κινητοποίηση που καλούν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, οι φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι, των οποίων ήμασταν μέλη και πριν γίνουμε στρατιώτες. Διαδηλώνουμε για να μην εγκατασταθεί εδώ στην Αλεξανδρούπολη βάση ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.

Αυτή τη σχέση μας με το λαό και τους εργαζόμενους θέλουν να την ξεχάσουμε. Μας λένε "τώρα είστε στρατιώτες, δεν έχετε δικαιώματα".

Δεν μας κάνει έκπληξη αυτή η αντιμετώπιση. Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι η συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία, αλλά το περιεχόμενό της. Η εναντίωση στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, η αποκάλυψη του χαρακτήρα του ενάντια στους λαούς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org