Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ενοχος κρίθηκε ο Μιχαλολιάκος

Ενοχος κρίθηκε την Παρασκευή 9/2, από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε δημόσια ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου στις 3/9/2011, όπου αναφερόμενος σε πολιτικούς του αντιπάλους έλεγε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια (...) Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας, από το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της παράβασης του άρθρου 184 του ΠΚ («Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια»), είχε δει τη δημοσιότητα στις 11/10/2014.

Η τελευταία αναβολή δόθηκε από το δικαστήριο μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου να προσκομιστεί η ομιλία από το υλικό της μεγάλης δίκης που διεξάγεται με κατηγορούμενο τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και δεκάδες στελέχη της οργάνωσής του.

Καταδικαστική απόφαση και για Σαχινίδη

Ομόφωνα καταδικάστηκε την Παρασκευή 9/2, από το Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Σαχινίδης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Η καταδίκη ήταν και πρόταση του εισαγγελέα, που είχε εισηγηθεί 20 μήνες φυλάκιση. Ειδικότερα, στις 3/12/2015, σε ομιλία του στη Βουλή, ο Σαχινίδης κατηγόρησε την Λ. Κανέλλη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Νέο Ηράκλειο. Η ακριβής φράση που είχε χρησιμοποιήσει ήταν η εξής: «Την καταγγέλλω ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία των δύο συντρόφων μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org