Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ
Η εξόρμηση της 1ης Φλεβάρη φανέρωσε δυνατότητες για αύξηση της διακίνησης

Υπερτριπλάσια κυκλοφορία, στα 8.872 φύλλα πανελλαδικά

Υπερτριπλάσια ήταν η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» την Πέμπτη 1η Φλεβάρη, πρώτη μέρα που το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας μας κυκλοφόρησε με μειωμένη τιμή, 1 ευρώ (από 1,5).

Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν συνολικά 8.872 φύλλα «Ριζοσπάστη» σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία τα 5.360 στην Αττική. Το ενθαρρυντικό αυτό αποτέλεσμα έγινε κατορθωτό χάρη στην καλύτερη οργάνωση της διακίνησης, αφού οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μια μεγάλη εξόρμηση με αφορμή τη μείωση της τιμής.

Η εξόρμηση αυτή είχε προετοιμαστεί καλά, οι Οργανώσεις είχαν βάλει στόχους και συνεργεία του Κόμματος πήγαν σε χώρους δουλειάς και σπίτια, διακίνησαν το φύλλο στο δρόμο, άνθρωπο τον άνθρωπο. Το βήμα αυτό, που έγινε την Πέμπτη 1/2, αποκαλύπτει δυνατότητες αύξησης της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» σε καθημερινή βάση.

Ηδη, πολλές Κομματικές Οργανώσεις έχουν καθιερώσει συγκεκριμένη μέρα της βδομάδας οπότε οργανώνουν πανεξόρμηση, εκτός από το Σαββατοκύριακο, ανάλογα και με την ύλη της εφημερίδας, αξιοποιώντας τα ειδικά 4σέλιδα, ένα ρεπορτάζ που αφορά το χώρο δράσης τους κ.ο.κ. Για άλλες Οργανώσεις η πανεξόρμηση της 1ης Φλεβάρη ήταν η αρχή μιας τέτοιας διαδικασίας. Οπως φαίνεται και από τα στοιχεία, αυτός είναι ο δρόμος για σταθερά αυξημένη διακίνηση στον εργατόκοσμο. Για να γίνει ο «Ριζοσπάστης» πραγματικά εργαλείο δουλειάς των κομμουνιστών, σημείο επαφής με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ολες οι Οργανώσεις έχουν θετικά παραδείγματα από την εξόρμηση της Πέμπτης 1/2. Στην Αττική, μάλιστα, εκείνη τη μέρα «έκλεισαν» αρκετοί νέοι συνδρομητές, ενώ η εφημερίδα μας έφτασε σε καινούργιους χώρους δουλειάς. Στην Κεντρική Μακεδονία όλες οι Οργανώσεις έκαναν καλή προσπάθεια και αύξησαν κατακόρυφα τη διακίνηση σε όλη την περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες. Σε άλλες ΚΟ η εξόρμηση φανέρωσε νέες δυνατότητες και συνέβαλε στην εδραίωση αυτής της σταθερής εξόρμησης.

Τόσο η αναβάθμιση με την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» όσο και η μείωση της τιμής για το καθημερινό φύλλο, που αποφάσισε η ΚΕ του ΚΚΕ, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της αγοράς και της μελέτης της εφημερίδας, αλλά και στην προσπάθεια να κερδίσουμε νέους αναγνώστες από την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Μπροστά στα 100 χρόνια του Κόμματος, που συμπληρώνονται φέτος, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η αποφασιστική στροφή στη διακίνηση και την αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», όπως αποφάσισε το 20ό Συνέδριο του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ