Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατευμένοι στηρίζουν την κινητοποίηση

Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά οι επιστολές με τις οποίες στρατευμένοι που υπηρετούν σε μονάδες της περιοχής εκφράζουν τη στήριξή τους στην κινητοποίηση της Κυριακής και τα αιτήματά της.

Σε επιστολή τους, φαντάροι που υπηρετούν στον 3ο Λόχο Μηχανικού / 3ο Λόχο Εφοδιασμού Μεταφορών, στον Βάλτο Ορεστιάδας, σημειώνουν:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Γνωρίζουμε πως η δημιουργία της βάσης αυτής, καθώς και συνολικά η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αντιθέτως, θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως γίνεται και με τη ΝΑΤΟική βάση στη Σούδα της Κρήτης, ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με αποτέλεσμα νέα δεινά για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας.

Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται να στοιχηθεί ένα κομμάτι του ελληνικού λαού πίσω από εθνικιστικά - αλυτρωτικά συνθήματα, με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, γεγονός που θεωρούμε πολύ επικίνδυνο. Τέτοιου είδους συνθήματα καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών. Εμείς έχουμε ξεκάθαρο πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανένα λαό. Αυτοί που προσπαθούν συνεχώς να χωρίζουν τους λαούς είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Αλεξανδρούπολης και των υπόλοιπων φορέων να διοργανώσουν κινητοποίηση στις 11/2 ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της πόλης και πιστεύουμε πως κάθε φαντάρος πρέπει να στηρίξει με την παρουσία του αυτήν την προσπάθεια».

Εξάλλου, σε αντίστοιχη επιστολή, στρατευμένοι που υπηρετούν στον 7ο Λόχο Διαβιβάσεων σημειώνουν:

«Την ίδια στιγμή που οι φαντάροι ζητάμε λεφτά από τις οικογένειές μας για να τα βγάλουμε πέρα στη θητεία μας, που οι τραπεζίτες έχουν απλώσει τα χέρια τους σε λαϊκά σπίτια, που ετοιμάζεται το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση μαζί με τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Εμείς, φαντάροι του 7ου Λόχου Διαβιβάσεων, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ. Οι κινήσεις αυτές δεν μας εφησυχάζουν. Μας ανησυχεί η ενίσχυση της παρουσίας των ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι λαοί ήταν πάντα οι χαμένοι. Οτι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τα σχέδια που έχουν για την περιοχή μας.

Δεν ξεχνάμε τον αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων και συνολικά της υφηλίου από την πολεμική μηχανή που ονομάζεται ΝΑΤΟ.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 11/2, στην Αλεξανδρούπολη, που καλούν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Θα είμαστε εκεί!

Στρατιώτες του 7 ΛΔΒ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ