Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΑKN AΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Σε θολό τοπίο εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων στο κέντρο, που βρίσκονται «στον αέρα», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας του σωματείου εργαζομένων στο ΕΑΚΝ με τον υπεύθυνο του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρή Λιάππη. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα στελέχη του σωματείου Τρύφωνα Ζαχαρόπουλο (αντιπρόεδρο), Αννίτα Πάλμου (γραμματέα) και Ζηνοβία Καραγιάννη (ταμία).

Το πρόβλημα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχει προκύψει εξαιτίας των σχεδίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλου μέρους της νότιας παραλιακής ζώνης της Αττικής, στο οποίο υπάγονται ο χώρος του πρώην αεροδρομίου, οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και οι αντίστοιχες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό σχέδιο για το μέλλον του ΕΑΚΝ, το οποίο εκτός της χρήσης του από τις Εθνικές ομάδες και σωματεία της περιοχής αποτελεί χώρο άθλησης για ερασιτέχνες αθλητές και γενικότερα για κόσμο που θέλει να αθληθεί. Οπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ακόμα και οι αρχικές υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων για μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του λεγόμενου «Μητροπολικού Πάρκου» που θα δημιουργηθεί, φαίνεται να διαψεύδονται πλήρως, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά στα νέα επιχειρηματικά σχέδια για την περιοχή. Την ίδια ώρα προτείνονται αμφιλεγόμενες λύσεις που ουσιαστικά θα σημάνουν το τέλος των εγκαταστάσεων, όπως η μεταφορά στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες. Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένωνμ κάτι τέτοιο μόνο λύση δεν μπορεί να αποτελέσει, για μια σειρά λόγους, όπως είναι η μικρή έκταση για το ΕΑΚΝ στο Ολυμπιακό Χωριό (μόλις 90 στρέμματα, έναντι 425 που είναι σήμερα στον Αγιο Κοσμά), το πρόβλημα της μεταφοράς κ.ά. Την ίδια ώρα, αβέβαιο είναι το μέλλον των 70 εργαζομένων του ΕΑΚΝ, αφού και εδώ, παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό όσον αφορά το εργασιακό μέλλον τους ή τη σχέση εργασίας που θα έχουν στα νέα δεδομένα. Σημειώνεται πως στο ΕΑΚΝ πέραν των εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά συμπεριλαμβάνονται το κλειστό κολυμβητήριο «Παπαστράτειο» και ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιά.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Λιάππης, αφού επισήμανε την πρόθεση του Κόμματος να παράσχει βοήθεια στην προσπάθεια των εργαζομένων για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ανέφερε πως στα νέα σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων για την «αξιοποίηση» της περιοχής με σκοπό το κέρδος δεν χωρούν οι ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής, όπως είναι αυτή για την άθλησή τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν για την περίφημη «επένδυση στο Ελληνικό», προκύπτει το ερώτημα «ποια επένδυση και για ποιον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ