Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αγγέλα» στον Τεχνοχώρο «Cartel»

KAPLANIDIS

Συνεχίζονται οι παραστάσεις για την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου, στον Τεχνοχώρο «Cartel» (Μικέλη 4 & Αγ. Αννης Βοτανικός, Στάση μετρό «Ελαιώνας» - τηλ. 693 989 8258) στη Νέα Σκηνή του, «Μηνάς Χατζησάββας». Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00.

Η «Αγγέλα» είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Γράφτηκε στη Μόσχα το 1957 και παίχτηκε τον επόμενο χρόνο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το 1964. Εχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει παιχτεί σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα», σημειώνει ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου, «η ματιά των καλλιτεχνών στο πρόσφατο οικείο παρελθόν, μέσα από παλιότερα κείμενα, θεατρικά ή μη, μοιάζει σαν μια προσπάθεια γερού πατήματος, που θα φέρει το άλμα προς το καινούριο... Το 1957, που ο Γ. Σεβαστίκογλου γράφει το έργο, η Αγγέλα είναι 17 χρονών. Σήμερα, το 2018, η Αγγέλα είναι 78 ετών, έχει παιδιά και εγγόνια, πέρασε δικτατορία, μεταπολίτευση και τώρα ζει τα χρόνια της κρίσης με τη σύνταξή της έστω και μειωμένη. Η Αγγέλα δεν κάθισε ήσυχα. Εμείς τι θα κάνουμε σε αυτά που έρχονται; Απλώς θα έρθουν ή θα τα δημιουργήσουμε εμείς;».

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Σουρρή. Σκηνικά/Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη. Κίνηση: Αγγέλα Πατσέλη. Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης. Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης. Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης. Εκτέλεση παραγωγής: Φαίη Τζήμα. Ερμηνεύουν: Ναζίκ Αϊδινιάν, Αρτεμις Γρύμπλα, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Πέτρος Σκαρμέας, Θάνος Χρόνης.

Κρατήσεις: 14.00 - 21.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ