Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ματαιώθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα διάγγελμα του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα στο Κοινοβούλιο της χώρας του, καθώς (κατά πληροφορίες διεθνών δικτύων) κλιμακώνονται οι πιέσεις που ασκούνται σε βάρος του για παραίτηση, εξαιτίας σωρείας σκανδάλων που πλήττουν το πρόσωπό του και μειώνουν τη δημοτικότητα του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC). Το Ιδρυμα Νέλσον Μαντέλα, που εδώ και ένα χρόνο έχει ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου Ζόυμα, ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση στην απομάκρυνση του σημερινού ηγέτη από τον προεδρικό θώκο θα μπορούσε να οδηγήσει «σε βίαιες συγκρούσεις».

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αποφάσισε χτες να υπογράψει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Ολοκαύτωμα, που προβλέπει φυλάκιση τριών ετών για όσους κατηγορούν το πολωνικό κράτος ότι συμμετείχε στα εγκλήματα των ναζί. Νωρίτερα, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολωνία θα τροποποιήσει το σχετικό νόμο.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου ξεκίνησε χτες έρευνες σε βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης που καλούν τους ψηφοφόρους σε μποϊκοτάρισμα των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου μήνα. Διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 13 αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής καθεστώτος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ