Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Οχι στο διαχωρισμό των πυροσβεστών από τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Την αντίθεσή της στην προσπάθεια συγκρότησης συνομοσπονδίας υπαλλήλων στα Σώματα Ασφάλειας και στις Ενοπλες Δυνάμεις, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», που επισημαίνει ότι οι πυροσβέστες δεν πρέπει να δεχτούν την παραπέρα ενίσχυση του συντεχνιασμού και το διαχωρισμό τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό.

Συγκεκριμένα, στις 29 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ από τις Ενοπλες Δυνάμεις προσκλήθηκε μόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Για το λόγο αυτόν οι εκπρόσωποι της ΕΑΚΠ εξέφρασαν την απορία τους, γιατί δεν κλήθηκε στην κοινή συνεδρίαση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, για να εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις της για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΚΠ, «τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε από την κοινή συνεδρίαση, ήταν τα εξής:

  • Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών, της Ενωσης Αξιωματικών ΠΣ, καθώς και το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (ΔΑΚΥΠΣ - Συμμαχία Πυροσβεστών) και η πλειοψηφία του Διοικητικού της Συμβουλίου επιχειρούν ξανά να δημιουργήσουν τη λεγόμενη Συνομοσπονδία Υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.
  • Οσοι επιδιώκουν τη σύσταση της συνομοσπονδίας, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη δημιουργία τεχνητών εμποδίων για τη συμπόρευση τους με το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Επιδιώκουν να αποπροσανατολίζονται οι συνάδελφοι με τα γνωστά διαχρονικά παραμύθια, για δήθεν εξαίρεση των ένστολων από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Για εμάς τους πυροσβέστες η ίδρυση της περιχαρακωμένης συνομοσπονδίας τους θα σημάνει και την έξοδο από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, την ΑΔΕΔΥ, που υπάγονται όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Η κίνησή τους αυτή συμπλέει απόλυτα με τις πρακτικές όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που δεν θέλουν να αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό. Επιδιώκουν την περιχαράκωση για να μας στρέφουν ενάντια στις διεκδικήσεις του. Οι πυροσβέστες δεν πρέπει να δεχτούν τη διάσπαση, την περαιτέρω ενίσχυση του συντεχνιασμού και το διαχωρισμό μας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό».

Η ΕΑΚΠ τόνισε στη συνεδρίαση πως «ο συνδικαλισμός έχει ανάγκη από την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που δραστηριοποιούνται και δεν διασπούν και διαχωρίζουν το κίνημα. Είτε συμφωνούμε μαζί τους είτε όχι. Μόνο έτσι μπορούν να μπουν οι βάσεις, για να δημιουργηθεί μια πραγματική αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων». Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως τα δικαιώματα καταργούνται συνεχώς για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν φοράνε στολή ή όχι, οι μειώσεις στους μισθούς των πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών συνεχίζονται, παρά τις όποιες θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων, για όλους διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, διευρύνεται η απλήρωτη εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στη δουλειά, ενώ «η μόνη διέξοδος για λύση στα προβλήματά μας είναι ο συνεχής αγώνας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό απέναντι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία. Οι ένστολοι πρέπει να βρούνε τρόπους για να δυναμώσουν την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους αγώνες του λαού. Αυτήν την ενότητα τη φοβούνται όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ), που έγινε αργότερα, η ΕΑΚΠ επέμεινε στην πρότασή της για βαθμολόγιο με αποστρατιωτικοποίηση της Πυροσβεστικής σε συνδυασμό με διεκδικητικά αιτήματα, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η κάλυψη των κενών θέσεων της Πυροσβεστικής, με προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση πενταετών και εποχικών, αλλά και η κατάργηση διατάξεων που ξεσπιτώνουν πυροσβέστες με μεταθέσεις και μετακινήσεις. Στη συνέχεια, η ΕΑΚΠ έθεσε, ανάμεσα στα άλλα, και το θέμα των παράτυπων τροποποιήσεων καταστατικών «με τις διακρίσεις και τα εμπόδια στην εκλογή των συναδέλφων, που πραγματοποίησε στο καταστατικό του το σωματείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στους πυροσβέστες για διεκδίκηση και αγώνα(2018-02-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα προεδρεία των Ομοσπονδιών στα Σώματα Ασφαλείας(2017-09-06 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή όσα έγιναν στο 15ο Συνέδριο(2013-05-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ένστολων(2012-08-31 00:00:00.0)
Εσβηναν φωτιά δίπλα σε άσκαστες οβίδες!(2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ