Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο... και τα δυο τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

ΚΚΕ: Οι ομιλίες και τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο συλλαλητήριο, δεν αμφισβητούν τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

  • Η δημοσιοποίηση της πρότασης Νίμιτς για το Σκοπιανό και το Σύμφωνο που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνουν ότι το κύριο ζήτημα είναι η προώθηση των σχεδίων ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ κουκουλώνονται τα πραγματικά ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
  • Νερό στο μύλο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού ρίχνουν τα συνθήματα και οι ομιλίες στα συλλαλητήρια, δίνοντας πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της δήθεν προοδευτικότητας.
  • Τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ, άλλων κομμάτων και όσων ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, αθωώνοντας δυνάμεις όπως η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Υποκρισία τα περί «αντι-εθνικισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και που συνυπήρξε με τέτοιες δυνάμεις στις «πλατείες των αγανακτισμένων».
  • Πατριδοκαπηλία και κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου υπηρετούν τους ίδιους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και δεν προβάλλουν καμιά πραγματική λύση υπέρ του ελληνικού και των άλλων λαών των Βαλκανίων.
  • Οι εξελίξεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ένταση της εργατικής - λαϊκής πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ