Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο από Συνδικάτα και φορείς την Τρίτη στην Πάτρα

Στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Στην κινητοποίηση καλεί το λαό και ο δήμος της πόλης, με προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο κτίριο του ΚΕΠ στο Λιμάνι

Από προηγούμενη κινητοποίηση στην Πάτρα
Από προηγούμενη κινητοποίηση στην Πάτρα
Με τη μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Ελλάδας δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στο «Αναπτυξιακό Περιφερειακού Συνέδριο» που διοργανώνει η κυβέρνηση 5 και 6 Φλεβάρη στην πόλη. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει διαδήλωση μέχρι το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, όπου εκείνη την ώρα αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Το κάλεσμα απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αμαλιάδας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας, Οικοδόμων Ηλείας, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ).

Το «Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο», στο οποίο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τους άξονες της πολιτικής της για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα εξειδικεύσει τους στόχους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την περιοχή, έχει ήδη χαρακτηριστεί από σωματεία και φορείς ως «διοργάνωση εξαπάτησης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων».

Ολες τις προηγούμενες μέρες, τα σωματεία της Δυτικής Ελλάδας με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς μεταφέρουν στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. Τους καλούν να κρίνουν με βάση τη δική τους πείρα τι σημαίνει «ανάπτυξη» στους κλάδους και τους χώρους που δουλεύουν.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, οργανώνοντας τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Πάτρα, καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2641.02.23.25 (9 π.μ. - 1 μ.μ.). Η αναχώρηση για την Πάτρα θα γίνει στις 3.45 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο (4 μ.μ. από τα τρένα).

Κάλεσμα από το δήμο

Ο δήμος Πάτρας έχει καλέσει το λαό της πόλης να διαδηλώσει μαζικά, ενώ την περασμένη Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προσυγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο λιμάνι, στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ενωθεί με τη διαδήλωση των Συνδικάτων και των φορέων του λαϊκού κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ