Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζητούν κάλυψη των κενών

Αμεση και πλήρη κάλυψη των κενών ζήτησαν χτες εκπαιδευτικοί και γονείς που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας. Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» και συμμετείχαν οι σύλλογοι «Περικλής», Αμαρουσίου και εκπρόσωποι γονιών.

Στο αίτημα για κάλυψη των 13 κενών δασκάλων, 5 νηπιαγωγών και 2 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε σχολεία της περιοχής, από πλευράς της Διεύθυνσης έλαβαν την υπόσχεση πως στις αρχές της βδομάδας θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών. Ωστόσο, εκπαιδευτικοί και γονείς δηλώνουν πως δεν επαναπαύονται και προχωρούν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτήν τη φορά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την ερχόμενη Δευτέρα. Την ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν χρόνια τώρα ως αναπληρωτές, επισημαίνει ο Σύλλογος «Σεφέρης» ως τη μόνη ρεαλιστική λύση για την κάλυψη όλων των κενών και των εκπαιδευτικών αναγκών. «Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα, αφού οι προσλήψεις αναπληρωτών κάθε τόσο και με το σταγονόμετρο δεν μπορούν να καλύψουν έγκαιρα τα κενά που δημιουργούνται», όπως σημειώνει.

Την ίδια στιγμή, το διορισμό δασκάλων Παράλληλης Στήριξης ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης». Ο Σύλλογος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη στάση της κυβέρνησης, που συνεχίζοντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου, προχωρά σε περικοπές και στην Ειδική Αγωγή και απαιτεί τον άμεσο διορισμό τριών εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης (δύο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και ενός για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας), για τα παιδιά που έχουν τις σχετικές διαγνώσεις από το ΚΕΔΔΥ Λήμνου. Επισημαίνει πως ειδικά οι δυο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας στερούνται παντελώς δασκάλου Παράλληλης Στήριξης, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση των γονιών τους. Την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Τάσσος, Διαμ. Μανωλάκου και Μαν. Συντυχάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απίστευτες «καραμπόλες» για να καλυφθεί ένα εκπαιδευτικό κενό χωρίς πρόσληψη(2022-12-22 00:00:00.0)
Συνωστισμός μαθητών, υποχρεωτικές μετακινήσεις και χαμένες ώρες(2015-01-01 00:00:00.0)
Στον αέρα τα ολοήμερα σχολεία(2013-09-12 00:00:00.0)
Δε συμβιβαζόμαστε με τα κενά(2013-03-30 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα σχολικής στέγης(2004-10-26 00:00:00.0)
Ευρύ μέτωπο για την παιδεία(1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ