Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι σπουδαστές να μην κάνουν πίσω από τα δικαιώματά τους

Περιοδεία στο ΙΕΚ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ στις σχολές ΙΕΚ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην περιοχή του Κοκκίνη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή της σχολής Γ. Κερασιώτη, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τουρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και το προσωπικό της σχολής. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, κυρίως όσον αφορά την κατάσταση του κτιρίου της σχολής. Η έγκριση κονδυλίου από το υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση του κτιρίου σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να προχωρήσουν η αποκατάσταση ζημιών και οι εργασίες συντήρησης που απαιτούνται.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη συζήτηση με σπουδαστές της σχολής στάθηκαν στο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και οι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή που ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη, την οποία καρπώνονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό, την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις «λιβανίζουν» συνεχώς την «ανάπτυξη στον τουρισμό», τα «συνεχή ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις», το παράδειγμα του τουρισμού ως «βαριάς βιομηχανίας της χώρας», τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο τσακίζονται.

Καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όσες έχουν υπογραφεί είναι «κενό γράμμα», αφού δεν εφαρμόζονται στην πράξη, πετσοκόβονται μισθοί και επιδόματα, μεγαλώνει η εντατικοποίηση στα ξενοδοχεία, με αύξηση και ελαστικοποίηση του ωραρίου, οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική είναι ανασφάλιστοι και πληρώνονται με ψίχουλα, ενώ την ίδια στιγμή σπουδάζουν σε συνθήκες υποβάθμισης με πολλά προβλήματα στη λειτουργία της σχολής.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους σπουδαστές να διεκδικήσουν τη λύση στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχολή, να οργανωθούν εκλέγοντας τα δικά τους όργανα σε κάθε τμήμα, συγκροτώντας Επιτροπές Αγώνα, να μην κάνουν πίσω από τα δικαιώματά τους στην πρακτική άσκηση, στο μισθό, στα ωράρια, στα ρεπό τους. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οποία έχουν και οι σπουδαστές τη δική τους θέση, σε κατεύθυνση ρήξης με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συλλογική δράση για νέες διεκδικήσεις(2023-11-22 00:00:00.0)
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους σπουδαστές του ΟΑΕΔ(2018-05-30 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών της ΣΕΥΠ(2014-10-11 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτοβουλία για τους «πρακτικάριους»(2014-05-06 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού(2014-03-29 00:00:00.0)
Μετ' εμποδίων η λειτουργία τους(2012-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ