Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το βιβλίο «Πάσα Αγγελίνα» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση

Η έκδοση που παρουσιάστηκε
Η έκδοση που παρουσιάστηκε
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/1, στο Παυσίλυπο, η εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στη οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Πάσα Αγγελίνα, άξιο τέκνο ενός καταξιωμένου λαού».

Παρουσιάζοντας το βιβλίο η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι η ελληνικής καταγωγής Πάσα Αγγελίνα, που εξελέγη βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ, ήταν από τις πρώτες γυναίκες - οδηγούς τρακτέρ, ενώ τιμήθηκε δύο φορές με τον τίτλο του «Ηρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας». Στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν μια αγράμματη εργάτρια γης να φτάσει τελικά να γίνει βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ, η ίδια η Πάσα Αγγελίνα απαντά ότι δεν αποτέλεσε κάποια εξαίρεση στον κανόνα, αλλά αναδείχθηκε μαζί με το λαό της, έγινε ηρωίδα μαζί με το σύνολο του ηρωικού λαού της.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση σχετική τόσο με τα μηνύματα του βιβλίου, για τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, τη ζωή των νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα των γυναικών, τα πρώτα χρόνια της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση, όσο και για τη σημερινή πολιτική κατάσταση και τη θέση των νέων γυναικών.

Στο τέλος ο Νίκος Τέγος, γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας, έκοψε την πίτα της ΤΕ, και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους αγώνες του Κόμματος όλα αυτά τα 100 χρόνια αλλά και σ' αυτούς που έχουμε μπροστά μας.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ