Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ
Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των Κούρδων

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη  και Μ. Κωστόπουλου

Τα τρομακτικά προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι 120 Κούρδοι μετανάστες, που «ζουν» στην περιοχή του Ασυρμάτου των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Δάφνης, έφεραν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Μήτσος Κωστόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές τονίζουν πως παράλληλα με τις εντεινόμενες και απαράδεκτες «επιχειρήσεις - σκούπα» σε βάρος τους, πολλοί μετανάστες - κουρδικής κυρίως καταγωγής - αντιμετωπίζουν την αδιαφορία των αρμόδιων για την περίθαλψή τους κυβερνητικών υπηρεσιών.

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των τουλάχιστον 120 Κούρδων μεταναστών, οι οποίοι "ζουν" μέσα σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή του Ασυρμάτου. Οι άνθρωποι αυτοί μένουν νηστικοί, άρρωστοι στο ύπαιθρο, χωρίς νερό, τουαλέτα...», επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους.

Ρωτούν, τέλος, τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Β. Παπανδρέου και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτ. Παπαϊωάννου «ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου να εφαρμοστούν και γι' αυτούς τους πρόσφυγες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις για την περίθαλψη των προσφύγων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ