Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ
Συνέχεια αντιπαράθεσης στη Βουλή, αλλά κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

Να αναθερμάνουν την αποπροσανατολιστική και αρκετά βολική αντιπαράθεση περί αδιαφάνειας και «μεσάζοντες» όσον αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία, επιχείρησαν χτες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη ΝΔ και από κοντά τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σκιάζοντας βέβαια το πραγματικό σκάνδαλο, τη συμφωνία για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία, ένα κράτος - δολοφόνο για τους λαούς της περιοχής.

Η συνεδρίαση έγινε μετά από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, να κληθούν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αλλά και όσα πρόσωπα εμπλέκονται με την υπόθεση, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για τα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια για «μεσάζοντες» και συναλλαγή.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αν. Χριστοδουλοπούλου, εξέφρασε την άποψη ότι η Επιτροπή Θεσμών δεν είναι αρμόδια να καλέσει τον υπουργό Αμυνας, για να επακολουθήσει «μύλος» με καταγγελίες από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για «κατάργηση του δικαιώματος της μειοψηφίας», «εκθεμελίωση της Επιτροπής» κ.ά. Η πρόεδρος τελικά έκανε δεκτή την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Τραγάκη να σταλεί ερώτημα σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής, χαρακτήρισε την αντιπαράθεση «ανούσια, σκόπιμη και αποπροσανατολιστική», τονίζοντας ότι «τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτήν τη συναλλαγή, δηλαδή της πώλησης όπλων σε μοναρχίες του Κόλπου και στην προκειμένη περίπτωση στη Σ. Αραβία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, γιατί το πολεμικό υλικό είναι δική τους κατασκευή. Και οι δύο δηλαδή έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των λαών της περιοχής. Εμείς στην Επιτροπή ήμασταν οι μόνοι που διαφωνήσαμε με την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία. Για την ταμπακιέρα, λοιπόν, κουβέντα και μπαίνουμε σε μία διαδικασία, απλά και μόνο αν πρέπει να κληθεί ή όχι ο υπουργός Αμυνας ή ο υπουργός Εξωτερικών». Εκανε σαφές ότι με βάση τα παραπάνω, δεν «συνυπογράφουμε την αίτηση της ΝΔ», ενώ υπογράμμισε ότι «εμείς το δηλώσαμε ευθύς εξαρχής ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση να κληθούν οι υπουργοί και να χυθεί άπλετο φως σε όλη την υπόθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ