Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑμεΑ
Η πολιτεία να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην άθληση

Για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των αθλητικών σωματείων ατόμων με αναπηρία, την ώρα μάλιστα που από τις κρατικές επιχορηγήσεις για το 2018 δεν προβλέπεται να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αυτά (πέραν των όσων δικαιούται η Ομοσπονδία Αθλητισμού ΑμεΑ) κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το σωματείο «Κεραυνός». Σε αυτήν σημειώνεται η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα σωματεία και αθλούμενοι, ως αποτέλεσμα της μέχρι τώρα συνεχούς υποχρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου «Κεραυνός» αναφέρει:

«Οι φιέστες επιτάσσουν μετάλλια στους αθλητές ΑμεΑ, κάμερες, φωτογραφίσεις στους κυβερνώντες και τους μεγαλοπαράγοντες. Οταν τα φώτα σβήσουν και οι κάμερες φεύγουν έρχεται μπροστά μας η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, με τη συνεχόμενη υποχρηματοδότηση των σωματείων μας, αφού με το ζόρι καταφέρνουμε να καλύψουμε ακόμα και τις λειτουργικές δαπάνες. Σε αυτές προστίθενται οι τρέχουσες ανάγκες των τμημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό, ρούχα, αμοιβές των προπονητών, που αν και πενιχρές είναι μια υπολογίσιμη για τα σωματεία δαπάνη.

Για ανάπτυξη νέων αθλημάτων ούτε λόγος αφού σήμερα καταφέρνουμε με το ζόρι να κρατάμε σε λειτουργία τα υπάρχοντα τμήματα και φυσικά με την αμέριστη βοήθεια των αθλητών και των προπονητών. Αυτή όμως είναι η λύση;

Οι επιτυχίες των αθλητών έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις συνθήκες για να δείχνουν τα αποτελέσματα της θέλησης και της προσπάθειας όταν αποδίδουν καρπούς, προϊόν ατομικής και συλλογικής δουλειάς. Γι' αυτό πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης πολύ περισσότερα παιδιά με αναπηρία στον αθλητισμό. Προϋπόθεση βέβαια είναι να έχουν εκπαίδευση, ζωή και δουλειά στο ύψος των αναγκών τους.

Για όλα αυτά φυσικά δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. Βασιλειάδη στη φιέστα της κοπής πίτας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ούτε και για το τι θα γίνει με τις επιχορηγήσεις των σωματείων μας.

Ζητάμε να εξασφαλιστεί από την πολιτεία ένα ποσό για τα ερασιτεχνικά σωματεία του ειδικού αθλητισμού ικανό να καλύψει τις πραγματικές τους ανάγκες, να δημιουργηθούν δωρεάν δημόσιες δομές άθλησης. Οι νέοι ανάπηροι να έχουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση, σε μια ζωή με δικαιώματα, στον Αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ